Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Målgången för Årefjällsloppet blir på Åre Torg. FOTO: Årefjällsloppet.

Målgången för Årefjällsloppet blir på Åre Torg. FOTO: Årefjällsloppet.

Årefjällsloppets målgång flyttas till Åre Torg

Den 1-2 April är det dags för den fjärde upplagan av Årefjällsloppet, som även är final i långloppens Världsmästerskap, Visma Ski Classics.
Nytt för i år är att loppets målgång flyttas från Åresjön upp till Åre Torg.

– Vi är otroligt glada att vi nu, efter flera års jobb, lyckats få Årefjällsloppets målgång till Åre Torg. När vi skapade loppet var visionen att ha målgången på torget för att ge alla deltagare den unika atmosfären som Åre Torg har, det är det pulserande hjärtat i Åre. Vi vill samtidigt tacka alla näringsidkare och myndigheter som varit väldigt positiva i processen, säger Latti Östund, banchef Årefjällsloppet.

Årefjällsloppet erbjuder tre distanser 65, 35 och 11 kilometer, därtill finns en stafett där fyra deltagare delar på 65 kilometerssträckan samt Lilla Årefjällsloppet för de allra yngsta skidåkarna. Huvudklassen över 65 kilometr startar i Vålådalen och ringlar sig fram i en fantastisk fjällnatur med unika upplevelser via Ottsjö, Edsåsdalen och Duved innan den når målet på Åre Torg. Årefjällsloppet direktsänds i ett stort antal länder, i Sverige är det TV4/TV12 som äger sändningsrättigheterna.

– Efter ett par bekymmersamma år ur ett snöperspektiv, har vi denna vinter helt andra förutsättningar. Vi har preparerat hela bansträckningen och ser fram emot en fantastisk påskhelg med underbar skidåkning 1-2 April, fortsätter Latti Östlund.

Läs mer om Årefjällsloppet på www.arefjallsloppet.se

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...