Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Mycket snö och fina spår väntar alla 1200 deltagare på Orsa Grönklitt Ski Marathon i morgon lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Mycket snö och fina spår väntar alla 1200 deltagare på Orsa Grönklitt Ski Marathon i morgon lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Fullt på Orsa Grönklitt Ski Marathon

Orsa Grönklitt Ski Marathon slår anmälningsrekord med 1200 åkare anmälda till loppet som går i morgon lördag.
15:e upplagan av loppet är därmed fulltecknad.

– Vi bestämde oss för att ha ett tak på 1200. Vi har inte nummerlappar och chip till fler än 1200, rent logistiskt så blir det svårt ändå, med parkeringar och allt. Det tidigare rekordet ligger på knappt 1100 anmälda, säger tävlingsledaren Bror Nilsson till dt.se.

– Att vi fick lite draghjälp av att Engelbrektsloppet ställer in märks eftersom vi fått in nästan 500 anmälningar på knappt två dagar, fortsätter Nilsson

Snöläget är mycket bra i Grönklitt och man kommer att genomföra tävlingen över två varv på en 21 kilometers slinga.

– Det blir dock inte på ordinarie bana. Vi väljer att köra på vägspåren för att få bästa möjliga spår och stavfäste, säger Bror Nilsson.

Mer info om loppet finns här.

malhus_grklitt_160210.jpg
I morgon kommer det att bli full aktivitet här på Grönklitts skidstadion. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...