Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Team Exspirit-gänget är redo för sista rycket i Italien. FOTO: Team Exspirit.

Team Exspirit-gänget är redo för sista rycket i Italien. FOTO: Team Exspirit.

Team Exspirit redo for sista rycket i Italien

Fjärde Visma Ski Classics tävlingen i rad väntar i morgon. Team Exspirit är redo för Toblach/Dobbiaco-Cortina och sista rycket i Italien.
Tävlingen är nedkortad till 32 kilometer men kommer ändå att vara en utmaning för åkarna.

Team Exspirit har laddat batterierna i Toblach sen i måndags och är redo för en ny fight. Seraina Boner vann förra helgens tävling, Kaiser Maximilian Laufi, i Seefeld och siktar mot en ny seger i helgen.

– Jag känner mig återhämtat efter förra helgens tuffa race och det ska bli kul att tävla igen. En kort tävling och inte så många backar men det finns ändå några stigningar att jobba i, säger Seraina Boner.
 
Seraina ligger trea i damernas Visma Ski Classics champion tävling och står på startlinjen tillsammans med sin lagkamrat Annika Löfström. Annika gjorde förra helgen säsongens hittills bästa tävling och slutade sexa.
 
Herrarna i Team Exspirit har haft en stabil säsong men utan den sista toppen. Inför morgondagens tävling är de redo för en sista fight i Italien! Daniel Richardsson slutade nia förra helgen och kommer ligga längre fram under loppet i morgon.

– Du hamnar för långt bak om du ligger kring tionde plats när någon försöker rycka där framme. I morgon ska jag försöka ligga längre fram. Jag var sliten i början av veckan men nu känner jag mig återhämtad och redo för tävling i morgon, säger Daniel Richardsson.  
 
Daniel får i morgon sällskap på startlinjen av lagkompisarna Morten Eide Pedersen, Anders Södergren, Bill Impola och Jimmie Johnsson.
 
Toblach/Dobbiaco-Cortina sänds live på TV 12 med start 09.15 och även på www.vismaskiclassics.com

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...