Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Frida Karlsson, Sollefteå Skidor, har chansen att ta över ledningen i Scandic cup efter helgen tävlingar i Hudiksvall. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Frida Karlsson, Sollefteå Skidor, har chansen att ta över ledningen i Scandic cup efter helgen tävlingar i Hudiksvall. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Skidfest väntar i Hudiksvall

Fredag till söndag blir det stor skidfest i Hudiksvall då säsongens fjärde cuphelg ska genomföras.
Efter att Intersport cup och Scandic cup arrangerats var för sig är det åter dags för cuperna att stråla samman, lägg till det den nyinstiftade distriktsstafetten.

– Vi har haft lite varierat med kyla under vintern men tack vare vår nya konstsnöanläggning har vi fått till banorna i toppskick. säger tävlingsledare Åke Ekblom.

– Vi kommer kunna genomföra tävlingarna enligt program med en liten förändring att herrarnas lopp blir något längre på fredagen. fortsätter Ekblom.

Programmet blir därmed följande:
Fredag 19 februari 3/6 km K Intersport cup Distriktsstafett juniorer 3x3 km damer och 3x6 km herrar K
Lördag 20 februari  5/10 km K Intersport och Scandic cup
Söndag 21 februari 10/15 km F masstart Intersport och Scandic cup

För andra året genomförs distriktsstafetten för juniorerna efter fjolårets succé i Örnsköldsvik. 31 lag är anmälda i kampen om "årets juniordistrikt" och det återstår att se om Norrbotten i damklassen och Dalarna i herrklassen kan försvara sina segrar från fjolåret. Prisbordet i stafetten är skänkt av Idre Fjäll i form av olika lägerpaket.

I senioreras Intersport cup är det deltävling 6-8 som genomförs i Hudiksvall. Totalt leder Sofia Henriksson, Piteå Elit, med fem poäng före IFK Moras Marika Sundin. Elin Mohlin, Åsarna IK, är trea nio poäng från ledning. Ingen av dem kommer dock till start i helgen på grund av både VC-uppdrag och U23VM så åkarna längre ner på listan har chansen att knappa in.

Intersport cup leds totalt av Anton Lindblad som i helgen får chansen att visa framfötterna på hemmaplan då han representerar arrangerande Hudiksvalls IF. Lindblad kan göra ett ordentligt ryck eftersom totaltvåan Karl-Johan Westberg, Borås SK, är uttagen till världscupen i Lahtis. Totaltrean Anders Jonsson, Stockviks SF, är anmäld men har nästan 80 poäng fram till Lindblad. Jonsson kan dock stärka sina aktier inför säsongsavslutningen om han samlar bra med poäng i helgen.

I juniorernas Scandic cup är läget följande i de olika klasserna:

D 17-18
Leds totalt av "succéduon" Moa Lundgren, IFK Umeå och Johanna Hagström, Falköpings AIK. De båda deltar ju med stor framgång i ungdoms-OS i Lillehammer och kommer därför inte till start i helgen. Totaltrean Frida Karlsson, Sollefteå Skidor, har 38 poäng till ledningen och kan mycket väl vara i totalledning efter helgens tävlingar.

H 17-18
IF Hallby-duon Adam Persson och Eric Rosjö är precis som totalledarna i damklassen uttagna till ungdoms-OS och kommer inte till start i Hudiksvall. Totaltrean Martin Johansson, Korsnäs IF, kan därmed skaffa sig viktiga poäng under denna helg. Johansson har 30 poäng till att ta över ledningen.

D 19-20
Eftersom JVM i Rumänien är på gång så är många av åkarna i totala cupen borta. Detta ger åkarna som inte är precis i toppen chansen att plocka poäng. Totalsexan Sara Wadman, IFK Mora och hemmaåkaren Emma Thalin kan därför ta stora kliv i listan. Totalt leds klassen av Ebba Andersson, Sollefteå Skidor.

H 19-20
Precis som i övriga klasser är totaltoppen ute på landslagsuppdrag. Totalt leder Viktor Thorn, Ulricehamns IF, med tre poäng före Marcus Grate, Täfteå IK och Marcus Fredriksson, Lycksele IF, är trea. När ingen av dessa kommer till start så kan mycket väl Gustav Aflodal, Sundbybergs IK, Gustav Rotvold, Åsarna IK och Max Novak, Offerdals SK både knappa in och ta över totalledningen då man bara är 40-50 poäng från den.

Tävlingarna kommer livestreamas via arrangemangets officiella webbplats www.hudiksvallsif.nu

Livetidtagning (förutom stafetten) kommer också genomföras via FIS live och i FIS app.

Intersport cups officiella webbplats: www.intersportcup.se
Scandic cups officiella webbplats: www.scandiccup.se

 

Senaste nyheterna

Svenska skidförbundets längdchef Daniel Fåhraeus meddelar på onsdagen att landslaget avstår kommande världscuptävlingar i Davos och Dresden. FOTO: Bildbyrån.

Längdlandslaget avstår världscupen i Davos och Dresden

Svenska skidförbundet längd har efter noggrant övervägande tagit beslut om att inte delta i världscupen i Davos och Dresden. − Att vi nu bestämt oss för att avstå de kommande världscuptävlingarna i D...
I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...