Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Världsmästar-Hanna gäst i Skidskyttepodden

I den här veckans avsnitt av Skidskyttepodden så gästade den tvåfaldiga Junior-Världsmästaren i skidskytte, Hanna Öberg.
– Nu börjar det sjunka in lite, men det är ändå svårt att fatta vad man har gjort, säger Hanna Öberg om sina prestationer under JVM.

Podcasten har tidigare gästats av bla. OS-guldmedaljören Björn Ferry och Jerringsprisvinnaren Helena Ekholm. I den här veckans avsnitt gästades podcasten av Hanna Öberg som nyss kommit hem från Junior-VM med tre medaljer. Hon berättar om sina upplevelser från Junior VM, och hennes hittills korta karriär som startade på ungdomsträningar i Piteå, fortsatte på skidskyttegymnasiet i Sollefteå och som nu bedrivs i Östersund under Wolfgang Pichlers ledning.

Öberg är inte uttagen till VM-truppen men åker till helgen till Tyumen, Ryssland för att tävla på de Europeiska Mästerskapen.

– Det ska bli roligt, konkurrensen där är mycket hårdare än på Junior-VM, säger Hanna Öberg om kommande EM.

Här finns Skidskyttepodden - http://skidskyttepodden.se/

Skidskyttepodden är ett initiativ av landslagsskidskyttarna Sebastian Samuelsson och Simon Hallström. I podcasten pratar de om livet som elitsatsande skidskyttar, ger träningstips och träffar intressanta gäster från idrottsvärlden.

 

Siste nyheter

Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...