Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Världsmästar-Hanna gäst i Skidskyttepodden

I den här veckans avsnitt av Skidskyttepodden så gästade den tvåfaldiga Junior-Världsmästaren i skidskytte, Hanna Öberg.
– Nu börjar det sjunka in lite, men det är ändå svårt att fatta vad man har gjort, säger Hanna Öberg om sina prestationer under JVM.

Podcasten har tidigare gästats av bla. OS-guldmedaljören Björn Ferry och Jerringsprisvinnaren Helena Ekholm. I den här veckans avsnitt gästades podcasten av Hanna Öberg som nyss kommit hem från Junior-VM med tre medaljer. Hon berättar om sina upplevelser från Junior VM, och hennes hittills korta karriär som startade på ungdomsträningar i Piteå, fortsatte på skidskyttegymnasiet i Sollefteå och som nu bedrivs i Östersund under Wolfgang Pichlers ledning.

Öberg är inte uttagen till VM-truppen men åker till helgen till Tyumen, Ryssland för att tävla på de Europeiska Mästerskapen.

– Det ska bli roligt, konkurrensen där är mycket hårdare än på Junior-VM, säger Hanna Öberg om kommande EM.

Här finns Skidskyttepodden - http://skidskyttepodden.se/

Skidskyttepodden är ett initiativ av landslagsskidskyttarna Sebastian Samuelsson och Simon Hallström. I podcasten pratar de om livet som elitsatsande skidskyttar, ger träningstips och träffar intressanta gäster från idrottsvärlden.

 

Siste nyheter

Vasaloppet lanserar nu Hemmavasan 2020 när man inte kan arrangera Vasaloppets sommarvecka. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet lanserar Hemmavasan

Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020, med Nordens största mountainbikelopp Cykelvasan 90 och Nordens största ultralopp Ultravasan, kommer inte att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan. –...