Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik Byström, här i rygg på  Tord Asle Gjerdalen under Marcialonga, vann idag Bessemerloppet efter en spurt mot Axel Bergsten. FOTO: NordicFocus.
Fredrik Byström, här i rygg på Tord Asle Gjerdalen under Marcialonga, vann idag Bessemerloppet efter en spurt mot Axel Bergsten. FOTO: NordicFocus.

Byström vann tät spurt mot Bergsten

Orsa SK:s Fredrik Byström tog hem Bessemerloppet efter en stenhård spurtfight med Axel Bergsten, IFK Skövde. Segermarginalen efter 43 kilometer var tre tiondelar.
I damklassen vann Annika Löfström, Årsunda över tre minuter före Maria Gräfnings, Falun Borlänge SK.

– Det här var otroligt skönt och roligt att äntligen få kliva högst upp på pallen just här. Jag har både varit två och trea tidigare så nu var väl på tiden att jag vann också, sa Byström till Gefle Dagblad efter den knappa segern över Bergsten.

Elva sekunder bakom de två åkte Rikard Tynell, Grycksbo och Erik Melin Söderström i mål som trea och fyra med en halv sekund mellanrum.

Så här kommenterade Byström loppet vidare för Gefle Dagblad:

– Det var lite segt och jobbigt på andra och tredje varvet men jag lyckades hålla mig kvar. Sedan släppte det och jag kände mig starkare och starkare in på slutvarvet. Men det var otroligt jämnt och det var först de sista stavtagen som jag kände och förstod att jag hade det här.

Annika Löfström vann som sagt damklassen i stor stil och har nu det stora målet  Vasaloppet två veckor bort. Där har hon varit trea som bäst tidigare.

– Jag hoppar nog över Tjejvasan för att bara koncentrera mig på det stora loppet. Det är tuff konkurrens men jag är väldigt sugen på att avsluta den här säsongen på bästa sätt, sa Annika till Gefle Dagblad.

Läs hela Gefle Dagblads artikel om Bessemerloppet här.

 

 

Siste nyheter