Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Heidi Weng fortsätter att åka starkt i Kanada och vann före Therese Johaug i onsdagskvällens skitahlon. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Heidi Weng fortsätter att åka starkt i Kanada och vann före Therese Johaug i onsdagskvällens skitahlon. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Weng före Johaug - Kalla 15:e

Det blev en härlig kamp mellan Heidi Weng och Therese Johaug under skitahlon-loppet i Canmore. Weng var starkast i spurten och håller ledningen i touren.
Charlotte Kalla hade det tungt på den höga höjden och blev 15:e åkare 1,18 efter Weng.

Med bra vilja och bra form bet sig Weng fast vid Johaug och att hon sen skulle vara starkast över upploppet var ingen överraskning.

– Det gick väldigt bra på klassiskt idag. Sen var det tufft på skejten men jag var ändå fräsch i sista backen, sa Weng, som nu leder med 2,9 i totalen före Johaug, till SVT.

Duon hade aldrig någon chans att slå av på takten för där bakom jagade klungan ganska tätt bakom. Här var Astrid Jacobsen starkast över upploppet och tog tredjeplatsen före finskorna Krista Pärmäkoski och Anne Kyllönen.

Charlotte Kalla fick slita på klassiska delen och startade skejtdelen med trötta ben.

– Det här var riktigt jobbigt idag. Speciellt på klassiska där jag inte hade orken gå med tempot. Jag kunde inte återhämta mig utför, sa Kalla till SVT och fortsatte:

– Jag vet inte vad är men jag hade inte samma ork som de andra i alla fall. Det var tufft byta till skejt med tunga ben.

Charlotte hade dock hopp om bättre ben och kropp i nästa lopp.

– Det blir skönt med en vilodag i morgon. Jag ser fram skejtloppet på fredag och hoppas att det ska svara bättre då, avslutade Charlotte.

Kalla ligger nu åtta i totalen 4.42 bakom Weng.

Resultat
Damer skitahlon 7,5/7,5, Ski Tour Canada, Canmore

1. Heidi Weng 39:41.0
2. Therese Johaug + 0.8
3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen + 9.8
4. Krista Pärmäkoski + 13.4
5. Anne Kyllönen + 13.5
6. Ingvild Flugstad Östberg + 14.2

15. Charlotte Kalla + 1:18.4
21. Anna Haag + 2:19.0
39. Hanna Falk + 4.26.9

Kompletta resultat

Tourställning

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.