Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rallarloppet genomförs på reservdatum 13 mars, mitt emellan Bottnaryd och Hallbystugan. FOTO: Rallarloppet.

Rallarloppet genomförs på reservdatum 13 mars, mitt emellan Bottnaryd och Hallbystugan. FOTO: Rallarloppet.

ReservRallarn genomförs på söndag

Det klassiska långloppet Rallarloppet mellan Bottnaryd och Hallbystugan, Jönköping fick ställas på grund av snöbrist  på ordinarie datum 31 januari.
Då togs även beslut om att att försöka köra loppet senare i vinter och datum fastställdes till söndag 13 mars. Nu har den fina vårvintern i Småland med nytt snötäcke under Vasaloppshelgen säkrat att reservRallarn nu kan genomföras. 

Tävlingsplats och distanser för loppet är dock ändrade. Start och mål blir mitt emellan Bottnaryd och Hallbystugan, vid station Västra Jära. Där är det fortfarande gott om snö och bra förutsättningar. Loppet kommer köras över halverad distans, 20 eller 10 kilometer,  varvet mäter 10 kilometer.

Banan kommer utgöras av skidåkning på både banvall och fina skogsvägar. 

– Det kan bli en fin skiddag i bästa vårvinterväder för reservRallarn, hälsar biträdande tävlingsledaren Tomas Pettersson Hjelmkvist.  

– Vi gör reservRallarn som ett enklare arrangemang med start och mål mitt ute i skogen, lite som det kunde vara förr i tiden. Dessutom utan den vanliga seedningshetsen inför Vasaloppet, nu när det är passerat.  Det blir samtidigt ett litet test för att se hur skidintresset är bland motionärer i mitten på mars, fortsätter Hjelmkvist.

– Vi hoppas på runt 100 startande, då är vi nöjda.På originaldatum så lockar Rallarloppet runt 800 -1000 deltagare, avslutar Hjelmkvist.

Rallarloppet ingår i Smålands långloppsserie, Jönköpingsklassikern samt Rallarmedaljen.
Rallarloppet är ett samarrangemang mellan Bottnaryds IF och IF Hallby SOK och kördes första gången 1968.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.