Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Scania och längdlandslaget fortsätter samarbeta kring vallalastbilen. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Scania och längdlandslaget fortsätter samarbeta kring vallalastbilen. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Scania fortsätter samarbetet med landslaget

För åtta år sedan utvecklade svenska längdlandslaget en vallalastbil tillsammans med Scania.
Samarbetet har sedan dess ständigt utvecklats och nu har parterna valt att förlänga det.

– För oss är det en självklarhet att fortsätta samarbeta med längdlandslaget. Vår lastbil och specialdesignade vallatrailer bidrar till goda förutsättningar för åkare och vallare och vi har sett hur väl den fungerar som ett nav för hela teamet, säger Mikael Person, sponsringsansvarig Scania.

I åtta år har svenska längdlandslaget samarbetat med Scania, som under denna tid har visat stort intresse och engagemang för verksamheten. Framförallt var man med och förbättrade landslagsvallarnas arbetssituation rejält då man 2008 byggde en mobil vallabod i form av en lastbil. Detta är något som sedan tagits efter av många andra skidnationer.

– Lastbilen förbättrade vallarnas arbetssituation väsentligt. De använder mycket kemikalier i sitt arbete och genom lastbilen kunde vi garantera bra luft i deras arbetslokal. Dessutom slipper de numera bära all utrustning in och ut ur vallabodar vid varje tävling. Allt ligger redan på plats i trailern, berättar Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

Lastbilen vidareutvecklades senare till den trailer, som används idag. I samband med det hjälpte bland annat Scanias ergonomer till att ta fram höj- och sänkbara arbetsbänkar och andra arbetsrelaterade förbättringar.

– Det gläder oss att vi kan stötta utvecklingen av resurserna kring längdlandslaget och vi vill gärna vara med och förbättra arbetssituationen för vallare och ledare ytterligare under kommande säsonger. Med tre viktiga mästerskap framför oss känns det extra viktigt, säger Mikael Person, sponsringsansvarig Scania.

Scania ser även samarbetet som en möjlighet att ge något extra till sina anställda.

– Vi uppskattar möjligheten vi får att möta skidåkare och deras ledare i samband med träning och tävling där våra anställda får ta del av samarbetet på ett positivt sätt, säger Mikael Person.

Svenska Skidförbundet sätter stort värde vid partnerskapet med Scania.
– Scania är av stor betydelse för vår verksamhet och vi är mycket glada över att de valt att fortsätta samarbetet, säger Johan Sares.

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...