Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Frida Karlsson, Sollefteå, startade JSM i Torsby med guld på skiathlon-loppet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Frida Karlsson, Sollefteå, startade JSM i Torsby med guld på skiathlon-loppet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Guld till Frida Karlsson och Elina Rönnlund

När JSM i Torsby inleddes med skiathlon-tävlingar på onsdagen tog Frida Karlsson, Sollefteå Skidor och Elina Rönnlund, IFK Umeå, de första guldmedaljerna.

Först ut var D 17-18 där Frida Karlsson tog guldet 14 sekunder före Linn Svahn, IFK Umeå, som i sin tur var fyra sekunder före Falköpings Johanna Hagström på bronsplatsen.

I D 19-20 var Elina Rönnlund nio sekunder före Kalixåkaren Emma Ribom över mållinjen. Moa Olsson, Vansbro, tog bronset men var nära minuten efter Rönnlund.

Preliminära resultat
D 17-18

d1718_skiath.jpg

D 19-20
d1920_skiath.jpg

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...