Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Petter Northug kommer till Fjälltopphelgen och tar med sig bröderna Tomas och Even. FOTO: Fjälltopphelgen.

Petter Northug kommer till Fjälltopphelgen och tar med sig bröderna Tomas och Even. FOTO: Fjälltopphelgen.

Bröderna Northug åker Fjälltopphelgen

Som vanligt lockar Fjälltopphelgen i Bruksvallarna Ramundberget några av världens bästa skidåkare. Petter, Tomas och Even Northug, Ida Ingemarsdotter, Linn Sömskar, Ludvig Jensen, Emanuele Becchis, Ragnar Bragvin Andresen, Anders Södergren och Lars Nelson kommer alla till start.
Tävlingen har 30-årig tradition av att vara skidavslutning för längdskidåkare från både Sverige och Norge.

– Det här är en av Sveriges största längdskidtävlingar för barn och ungdomar och då känns det givetvis roligt att vi har några av världens främsta på samma arena, säger tävlingsledaren Magnus Myhr. Tävlingshelgen inleds i år redan på torsdagen med en sprint för juniorer och seniorer på nya sprintbanan i Bruksvallarna.

– Vi kommer att vända starten mot hur vi körde på Bruksvallsloppet och starta direkt ut i första sprintbacken för att få jämnare heat, säger banchef Mikaela Sundbaum. På fredagen körs 100 meter knock-out sprint i Ramundberget, initiativtagaren till tävlingen Ida Ingemarsdotter är en av favoriterna på damsidan, men lär bli rejält utmanad med tanke på hur sprintsäsongen sett ut för de svenska damerna i år. På herrsidan svarar världsrekordhållaren Ludvig Jensen och Petter Northug för favoritskapet.

Lördagen är den stora tävlingsdagen för hela helgen med alltifrån barn och ungdom till elit och motionärer. För Jämtland/Härjedalen räknas tävlingen som DM i klasserna D/H11-16. De äldre klasserna åker över fjället och för juniorerna räknas de tre första dagarnas tävlingar ihop i en cup där segraren på både herr och damsidan erhåller 5000 kr.
 
Helgen avrundas med störlopp på längdskidor och efterföljande skicross, där vinnaren i varje ungdomsklass får möta någon av världsstjärnorna.

Programmet för Fjälltopphelgen 7-10 april i Bruksvallarna, Ramundberget
Läs mer på www.fjalltopploppet.se
torsdag: Fjällsprinten D/H17-20 och D/H21
fredag: 100 meter supersprint i Ramundberget D21 och H21
lördag: Lilla & stora Fjälltopploppet – alla klasser, även motion
söndag: Knallcrossen - störtlopp och skicross

highfive_lillaftopp.jpg

High five under Lilla Fjälltopploppet. FOTO: Fjälltopphelgen.

 

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...