Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Årefjällsloppet kommer att genomföras med förändringar i bansträckningarna efter senaste tidens varma väder. FOTO: Årefjällsloppet.

Årefjällsloppet kommer att genomföras med förändringar i bansträckningarna efter senaste tidens varma väder. FOTO: Årefjällsloppet.

Ändrade bansträckningar för Årefjällsloppet!

Nordic Bet Årefjällsloppet kommer att genomföras i fina förhållanden dock med förändringar i bansträckningarna för de olika klasserna, meddelar man i ett pressmeddelande.
Med det varma väder som varit sista veckan och gårdagens regn i Åre kommer målet för samtliga lopp flyttas till Edsåsdalen från Åre.

– Vi har fattat beslutet nu på morgonen då det sammantagna snöläget ända från backen ned mot Duved ända intill Åre via Åresjön är så pass dåligt att det varken ger bra förutsättningar eller positiva upplevelser för deltagarna i våra lopp, säger David Nilsson tf VD Årefjällsloppet.

– Vi vill ge våra deltagare bästa möjliga skidupplevelser, och då förutsättningarna är betydligt bättre i Södra Årefjällen i området från Vålådalen till Edsåsdalen väljer vi att flytta loppen dit. Det kommer bli väldigt fina tävlingar, och särskilt 3.5 klassen får ett rejält lyft i sin nya bansträckning från Vålådalen via Ottsjö till Edsåsdalen, fortsätter David Nilsson.

Nya bansträckningar:
1.1 klassen Henån - Edsåsdalen 11km
3.5 klassen Vålådalen - Edsåsdalen 35km
6.5 klassen Vålådalen - Edsåsdalen 63km

Stafetten:
Sträcka 1 Vålådalen - Vålådalen 13km
Sträcka 2 Vålådalen - Vålådalen 10km
Sträcka 3 Vålådalen - Ottsjö 14km
Sträcka 4 Ottsjö - Edsåsdalen 26km

Bankartor för de olika loppen presenteras under torsdagen på loppets hemsida och facebook.

Uppdateringar kommer att presenteras på www.arefjallsloppet.se och Facebook.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...