Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ida Ingemarsdotter missar SM i Gällivare på grund av en handskada. Här är Ida vid SM i Piteå tidigare i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ida Ingemarsdotter missar SM i Gällivare på grund av en handskada. Här är Ida vid SM i Piteå tidigare i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ingemarsdotter missar SM i Gällivare

Det blev nyligen klart att Emil Jönsson och Calle Halfvarsson kommer till start vid SM i Gällivare i helgen.
En som dessvärre inte kommer till start är Ida Ingemarsdotter.
En skada i högerhanden sätter stopp för Åsarna-åkaren.

Så här skriver Ida själv på Instagram:
”En skada i min högerhand gör att det tyvärr inte blir någon start under SM i Gällivare. Trist, men det är som det är. Jag håller humöret uppe genom att skejta med en stav i terrängen kring Ramundberget som bjuder på fin fina spår och vackra vidder.”

Ida var förstås medaljkandidat på båda SM-distanserna i Gällivare. Dels på fredagens sprintstafett och dels på 30 kilometer. På sprintstafetten tog Ida brons tillsammans med Frida Hallqvist i fjol. På tremilen blev Ida tvåa då hon vann en klungspurt närmast före Stina Nilsson.

 

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.