Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

På lördag är det dags för femte upplagan av STH Skicross Competition vid Ånnaboda - Storstenshöjden. FOTO: STH Skicross Competition.

På lördag är det dags för femte upplagan av STH Skicross Competition vid Ånnaboda - Storstenshöjden. FOTO: STH Skicross Competition.

STH Skicross Competition för femte gången

För femte året i rad arrangeras STH Skicross Competition i slalombacken Norra Storstenshöjden beläget i området Ånnaboda - Storstenshöjden utanför Örebro.
Tävlingen som växt sig starkare och starkare satsar återigen på att bjuda in till rejäl skidfest den 2:a april. Tävlingen arrangeras av Ånnaboda - Storstenshöjden och man stöttas även upp av Garphyttans IF.

– STH Skicross är tävlingen där vi tar längskidåkningen till en ny arena och visar upp den på ett nytt sätt. Tävlingens körs i sprintformat med heat och det är en skön mix av duktiga åkare uppblandat med sköna profiler i motionsklassen. En spektakulär bana utför och uppför slalombacken med hopp och kurvor som gör att det blir fartfyllda och spännande dueller i heaten, säger tävlingschefen Joel Hultin.

– I och med att tävlingen är så pass "unik" i sitt slag så har det inte varit helt lätt att få den stora skidmassan i Sverige att få upp ögonen för tävlingen, men vi tror stenhårt på konceptet och märker att intresset ökar allt eftersom, fortsätter Hultin.

Grundtanken med tävlingen är att kunna bjuda in till en skön skidfest med en spektakulär och prestigefylld tävling men samtidigt visa publiken en ny sida av skidåkningen. Samtidigt får åkarna uppleva en lite annorlunda tävling med bland annat lift till starten och där tanken är att de ska ha det kul och kunna njuta av en kanske lite mer avslappnad tävling.

– Dessutom sätts åkarna på kanske lite nya tekniska moment som de annars inte upplever under en tävling, men som vi tror kommer dyka upp mer och mer i skidtävlingar. Det är bara att kolla på Ungdoms-OS där de i år körde en sprint med hopp, säger Joel Hultin.

Tävlingen är öppen för alla som är 12 år eller äldre och har en komplett längdskidutrustning samt hjälm.

STH Skicross Competition ingår numera i konceptet Örebro X Challenge. Örebro X Challenge är ett samlingsnamn för tävlingar i livsstils/extremsporter som genomförs på flera olika arenor runt och i Örebro.

Mer info om tävlingen:
Hemsidan: www.sthskicross.se
Facebook: sthskicross
Instagram: sthskicrosscompetition

Se film nedan:

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...