Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Dario Cologna kommer till Fjälltopphelgen och avslutar säsongen på svensk mark. FOTO: Fjälltopphelgen.

Dario Cologna kommer till Fjälltopphelgen och avslutar säsongen på svensk mark. FOTO: Fjälltopphelgen.

Dario Cologna till Fjälltopphelgen

Dario Cologna kommer till Sverige och Bruksvallarna Ramundberget för att avsluta skidsäsongen med Fjälltopphelgen.
Dessutom meddelar idag arrangörerna att Stina Nilsson, Daniel Richardsson, Seraina Boner, Toni Livers, Julia Svan, Anton Lindblad, Evelina Settlin, Maja Dahlqvist och Tiio Söderhielm alla är klara för säsongsavslutningen i Funäsfjällen den 7-10 april.

Sedan tidigare är det klart att Petter, Tomas och Even Northug, Linn Sömskar, Ludvig Jensen, Emanuele Becchis, Ragnar Bragvin Andresen, Anders Södergren och Lars Nelson åker Fjälltopphelgen.
 
– Det är ett extremt starkt startfält, vilket känns fantastiskt roligt. Just nu är skidåkningen till fjälls magiskt bra, säger tävlingsledaren Magnus Myhr.

Fjälltopphelgen är säsongsavslutning med 30-årig tradition med fyra dagars tävlingar med sprint på torsdagen, 100 meter supersprint på fredagen, Lilla & Stora Fjälltopploppet på lördagen och Knallcrossen på söndagen.

– Anmälningsläget ser väldigt bra ut på barn och ungdomssidan också, vilket glädjer oss, hälsar Myhr med stab.

Under fredagen blev det klart att världsstjärnan som kommer att utmana barn och ungdomarna i den efterföljande ski-crossen på Knallcrossen är ingen mindre än trean i den totala sprintcupen i år och Sveriges bästa skidåkare just nu, Stina Nilsson.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...