Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Johansson kommer till start på nya Grönklitt Hill Climb men har en stark utmanare i hemmaåkaren Fredrik Byström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Martin Johansson kommer till start på nya Grönklitt Hill Climb men har en stark utmanare i hemmaåkaren Fredrik Byström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Landslagsåkare till start på Grönklitt Hill Climb

Det är landslagsåkare till start nya loppet Grönklitt Hill Climb i morgon lördag.
Både IFK Moras Martin Johansson och Älvdalens Maria Rydqvist är anmälda. Orsa SK:s och Lager 157 Ski Team:s Fredrik Byström står också på startlinjen och är hemmahoppet.

Starten av loppet kommer ske på Grönklitts skidstadion och målgången 561 meter över havet vid Toppstugan i Grönklitt efter 3 kilometer. Efter en slinga vid skidstadion går loppet uppför slalombacken upp till Toppstugan.

– Det är fina förhållanden och banan är bra preparerad, rapporterar Daniel Mäkinen från Grönklitt.

Martin Johansson och Maria Rydqvist får gälla som favoriter. Martin som i början på vintern var fin världscupfemma i Ruka på 10 kilometer skejt. Vid världscupavslutningen i Canmore var han också 14:e man på 15 kilomteer skjejt. Maria som nyligen meddelade att hon avslutar elitsatsningen efter den här säsongen tog i vintras en femteplats vid världscupen i Falun på 10 kilometer skjet.

Tävlingen är öppen för gammal som ung och det är många som kommer för att mäta sig med toppåkarna på startlinjen.

– Det är möjligt att efteranmäla fram till en timme före start i morgon. Starten går 14.00, berättar Mäkinen.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...