Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Robin Norum på väg mot överlägsen seger med fem minuters marginal i Dundret Runt Skate. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Robin Norum på väg mot överlägsen seger med fem minuters marginal i Dundret Runt Skate. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Lekande lätt för Robin Norum i Dundret Runt Skate

Robin Norum, IFK Umeå och Carolin Andersson, Gellivare Skidallians – där har ni segrarna i Dundret Runt Skate!
– Det gick riktigt bra idag och kändes stabilt i åkningen, jag gjorde ett ryck i de första backarna och kunde gå ifrån. Det hade nog blivit betydligt tuffare om Hellner hade kört, nu var det en ganska lugn och kontrollerad resa, säger Robin.

Marcus Hellner, som vann lördagens femmil i Dundret Runt och siktade på en dubbel, lämnade återbud – ett mycket glatt sådant.

Han blev pappa nämligen pappa till ytterligare en flicka natten mot söndag, ett besked som togs emot med glädje på Hellners egna stadion, roligare strykning än så kan man inte få!
Om herrarnas tävling saknade riktigt spänning i toppstriden så var det omvänt bland damerna.

Klubbkompisarna Carolin Andersson och Matilda Jönsson hade en stentuff fight om titeln snabbaste dam. Duon följdes åt genom hela loppet, men i spurten tvingades Matilda, som är en mycket lovande junior med stora framgångar i bland annat JSM och Scandic Cup ge sig. Carolin var futtiga tre tiondelar snabbare över de tre milen!

carolin_spurt.jpg
En glad Carolin efter segern. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

– Matilda kämpade och drog nästan hela loppet och jag var rätt slut efter gårdagens lopp, men så hittade jag styrka på slutet. Det känns verkligen jätteskönt att vinna, särskilt när det var sista loppet för säsongen, säger Carolin.

glad_carolin.jpg

En glad Carolin efter segern. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Den 52:a upplagan av Dundret Runt blev en riktig succé - drömgränsen 2000 deltagare under helgen sprängdes. När arrangemanget summerades kunde arrangörerna, Gellivare Skidallians och Friluftsfrämjandet, konstatera att samtliga lopp satte nya deltagarrekord, totalt 2050 anmälda!

Resultat Dundret Runt Skate.

norum_segergest.jpg
Norum kunde defilera till seger sedan Marcus Hellner lämnat återbud efter att ha blivit pappa till en dotter natten till söndag. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...