Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Audun Laugaland har bestämt sig för att avsluta sin elitkarriär. Den gångna vintern åkte Audun för svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Audun Laugaland har bestämt sig för att avsluta sin elitkarriär. Den gångna vintern åkte Audun för svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Audun Laugaland avslutar sin elitkarriär

Lager 157 Ski Team åkaren Audun Laugaland väljer att avsluta sin karriär som elitaktiv skidåkare.
Audun har under de senaste tio åren varit en av långloppsvärldens bästa åkare, med flera topp tio placeringar från världscupen i långlopp.

– Efter grundligt tankearbete har jag tagit beslutet att nog är nog. Det är på tiden att jag gör något nytt här i livet, säger Audun om sitt beslut.

Nu väljer Audun istället att satsa på mer tid hemma med familjen i Stavanger och en civilkarriär. Inför säsongen 15/16 anslöt sig Audun till Lager 157 Ski Team och har under året betytt mycket för laget, både som förebild och kamrat.

– Audun har varit väldigt viktig för oss som lag trots att han inte nådde upp till de resultat både han själv och vi hoppats på. Att laget tagit stora kliv framåt har Audun en stor del i. Med sin proffsighet, attityd och rutin har han varit tongivande i gruppen, kommenterar Lager 157 Ski Teams sportchef Anton Järnberg.

Det tydligaste minne många har av Audun från senare tid är när han ledde Vasaloppet 2014, efter en soloutbrytning. Ledningen höll tills det bara var några hundra meter kvar och han slutade till sist som fyra. Nu hoppas Audun istället på många långa turer i spåret med familjen.

– Jag kommer att heja på teamet även i vinter, men kan inte lova att jag tittar på alla lopp på TV om solen skiner, snön ligger vit och familjen vill ut på skidor, säger Audun.  

Bland meriterna i Auduns långa karriär finns förutom fjärdeplatsen i Vasaloppet även en andra plats i Tartu Marathon, en femte plats i Jizerska Padesatka, och en sjätte plats i Marcialonga.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...