Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Daniel Richardsson tränar för fullt på snö i Bruksvallarna med sikte på nästa års VM i Lahtis. FOTO: Bruksvallarna.
Daniel Richardsson tränar för fullt på snö i Bruksvallarna med sikte på nästa års VM i Lahtis. FOTO: Bruksvallarna.

OS­-hjälten Richardsson på rekordtidig snöpremiär

Den dubble OS-­guldmedaljören i stafett från Vancouver och Sotji, Daniel Richardsson gör en efterlängtad comeback i det svenska längdskidlandslaget kommande säsong.
Redan nu, i början av maj, kör han dubbla skidpass varje dag i snösäkra Bruksvallarna.

Daniel Richardsson, med två OS­-guld i stafett, ett OS-­brons på 15 km klassiskt, tre VM-­silver i stafett, segrare av Holmenkollens klassiska 5­-mil 2014 samt vinnare av Svenska Dagbladets bragdguld 2010, har för alltid skrivit in sig i den svenska skidhistorien.

Just fyllda 34 år gör han nu en efterlängtad comeback i längdskidlandslaget efter ett år i långloppstouren. ­

– Året i långloppscirkusen har varit otroligt spännande och lärorikt, men tyvärr utan den riktiga spetsen som jag hade hoppats på, säger Daniel och fortsätter:

– Nu är jag tillbaka i landslaget och det känns riktigt bra med den nya organisationen som just presenterats.

Det är fortsatt mycket snö kvar i Funäsfjällen och det kommer vara fina förhållanden för skateåkning på skaren under hela maj månad. ­

– Att redan nu, i början av maj, här i Bruksvallarna starta upp nästa säsong känns på ett sätt lite overkligt när jag i början av april avslutade tävlingsåret med Fjälltopploppet här i byn. Men för mig är det helt optimalt – idag blev det exempelvis över 6 mil i strålande solsken på förmiddagen, konstigt att inte fler upptäckt den här “5:e säsongen”, sådana dagar som jag fått den här veckan är ju magiska avslutar Richardsson.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...