Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Under tio år har Sya SK arrangerat Midsommarsprinten på snö. I sommar blir det ett nytt arrangemang på snö - Nationaldagssprinten i centrala Mjölby. FOTO: Sya SK.
Under tio år har Sya SK arrangerat Midsommarsprinten på snö. I sommar blir det ett nytt arrangemang på snö - Nationaldagssprinten i centrala Mjölby. FOTO: Sya SK.

Sya SK arrangerar Nationaldagssprinten - på snö

Under tio år har Sya SK arrangerat Midsommarsprinten på snö.
Nu byter man spår och 6 juni är det dags för ett nytt arrangemang, Nationaldagssprinten. Då lägger man ut snö i centrala Mjölby.

– Ingenting är så bra att det inte kan bli bättre. Vårt evenemang MSE Midsommarsprinten blev en Sverigekändis och med förra årets 10-årsjubileum blev det ett bra avslut. Nu går vi vidare och lanserar vi Nationaldagssprinten, en skidfest på snö mitt i Mjölby centrum, säger Mikael Kampner från Sya Skidklubb.

Premiär för det nya arrangemanget blir alltså på nationaldagen 6 juni.

– Vi kommer att bjuda både på en tävlings- och en motionsklass. Alla som är sugna på att åka skidor i juni kommer att kunna få njuta av utsikten över Svartån under tiden man tar sig fram på skidor, berättar Kampner.

I samband med arrangemanget kommer klubbens ungdomar också att visa upp rullskidåkning och möjlighet att prova på rullskidor kommer också att finnas.

Tävlingen är en sprint i klassisk stil över cirka 250 meter. De åtta bästa i respektive klass från prologen går vidare till finalomgångarna där man åker ”man mot man”. I motionsklassen gäller det att gissa sin egen tid och den som kommer närmast sin egen gissning vinner.

Här finns med information om Nationaldagssprinten.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...