Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Under tio år har Sya SK arrangerat Midsommarsprinten på snö. I sommar blir det ett nytt arrangemang på snö - Nationaldagssprinten i centrala Mjölby. FOTO: Sya SK.

Under tio år har Sya SK arrangerat Midsommarsprinten på snö. I sommar blir det ett nytt arrangemang på snö - Nationaldagssprinten i centrala Mjölby. FOTO: Sya SK.

Sya SK arrangerar Nationaldagssprinten - på snö

Under tio år har Sya SK arrangerat Midsommarsprinten på snö.
Nu byter man spår och 6 juni är det dags för ett nytt arrangemang, Nationaldagssprinten. Då lägger man ut snö i centrala Mjölby.

– Ingenting är så bra att det inte kan bli bättre. Vårt evenemang MSE Midsommarsprinten blev en Sverigekändis och med förra årets 10-årsjubileum blev det ett bra avslut. Nu går vi vidare och lanserar vi Nationaldagssprinten, en skidfest på snö mitt i Mjölby centrum, säger Mikael Kampner från Sya Skidklubb.

Premiär för det nya arrangemanget blir alltså på nationaldagen 6 juni.

– Vi kommer att bjuda både på en tävlings- och en motionsklass. Alla som är sugna på att åka skidor i juni kommer att kunna få njuta av utsikten över Svartån under tiden man tar sig fram på skidor, berättar Kampner.

I samband med arrangemanget kommer klubbens ungdomar också att visa upp rullskidåkning och möjlighet att prova på rullskidor kommer också att finnas.

Tävlingen är en sprint i klassisk stil över cirka 250 meter. De åtta bästa i respektive klass från prologen går vidare till finalomgångarna där man åker ”man mot man”. I motionsklassen gäller det att gissa sin egen tid och den som kommer närmast sin egen gissning vinner.

Här finns med information om Nationaldagssprinten.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...