Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Åsarnas Marcus Ruus vann i dagarna två på Hovfjället. FOTO: Aron Eriksson, NWT.

Åsarnas Marcus Ruus vann i dagarna två på Hovfjället. FOTO: Aron Eriksson, NWT.

Historien upprepades sig på Hovfjället

När andra deltävlingen av svenska cupen på rullskidor STS Roll cup avgjordes med klassiska jaktstartslopp på söndagen så upprepade sig historien från lördagen.
Snabbast var återigen Marcus Ruus och Sandra Olsson bland seniorerna och Alfred Buskqvist och Malin Börjesjö på juniorsidan.

Åsarnas Marcus Ruus gjorde åter en stark insats och vann med 36 sekunder före  Robin Norum, IFK Umeå. Norum avancerade en placering och åkte jämnt tidsmässigt med Ruus. Hallbys Johannes Eklöf tappade till tredje men hade stor marginal till fjärdeplacerade Axel Bergsten, IFK Skövde.

Sandra Olsson var ensam till start i D 21. I H17-20 var Alfred Buskqvist, IK Stern helt överlägsen och i D17-20 tog Malin Börjesjö, Sundbybergs IK också en klar seger.

Tävlingarna genomfördes i regnväder under tuffa förhållanden. Ett femton tal ungdomar i H/D 13-14 och H/D15-15 utmanade också backen i en tuff 2.5 kilometers masstart.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...