Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

15-19 bjuder Lager 157 Ski Team in till ett öppet långloppsläger i Orsa Grönklitt. FOTO: Lager 157 Ski Team.

15-19 bjuder Lager 157 Ski Team in till ett öppet långloppsläger i Orsa Grönklitt. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team bjuder in till öppet långloppsläger

Det svenska långloppslaget Lager 157 Ski Team bjuder in till öppet långloppsläger i Orsa Grönklitt 15-19 juni.
– Vi gör detta för att ge elitaktiva åkare i Sverige chansen att få ett bra läger med bra sparring, säger teamets sportchef Anton Järnberg.

Som deltagare på lägret får man chansen att träna och sparra med åkarna i teamet samtidigt som man backas upp av ledarstaben under passen på samma sätt som de ordinarie åkarna.

– Det här är ett försök att bredda skidsverige, det är bara en lite grej men vi vill dra vårt strå till stacken, säger Anton Järnberg.

Nio träningspass med långloppsfokus väntar för deltagarna varav en ”tävling”. På lördag 18 juni står Grönklitt Double Poling Hill Climb på programmet. Det blir ett starkare med masstart på vägen upp mot Toppstugan i Grönklitt. Tävlingen är öppen för alla, inte bara lägerdeltagarna.

Segrarna i dam- respektive herrklassen kan casha in 3000 kronor. Det är också spurtpris som ger 1000 kronor under loppet.

Inbjudan till lägret finns här.

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...