Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ett nytt svenskt långloppsteam är på gång där denna trio är högst involverad. Magnus Johnson, VD Staxered Invest, teamchef Martin Holmstrand och Ola Serneke, VD Serneke Group. 

Ett nytt svenskt långloppsteam är på gång där denna trio är högst involverad. Magnus Johnson, VD Staxered Invest, teamchef Martin Holmstrand och Ola Serneke, VD Serneke Group.

Serneke sponsor för ny långloppssatsning

Samtidigt som det nya träningsåret drar igång sjösätts en ny Sverigebaserad satsning på långlopp och mot Visma Ski Classics.
Det är byggkoncernen Serneke som går in som huvudsponsor i skidteamet som kommer omfatta sju åkare från hela landet.

Serneke är för många känt som ett företag med stort engagemang inom idrotten och är bland annat huvudsponsor till fotbollslaget IFK Göteborg. Man har även ett UCI-team i mountainbike, Serneke Allebike Crosscountry Team. För de flesta skidåkare är Serneke kanske mest förknippade med Nordens största multisportarena i Kviberg, Göteborg, där man bland mycket annat kan åka längdskidor året runt. Tillsammans med bolaget Staxered Invest satsar man nu ytterligare på skidåkningen.

– Att kunna koppla ihop idrottare med egna anläggningar, arrangemang och varumärken blir både unikt och skapar mycket värdefulla synergieffekter, säger Martin Holmstrand som kommer att äga och driva teamet. Vår målsättning är också att tänka nya banor i hur vi kommunicerar mot vår målgrupp samtidigt som vi skapar goda sportsliga förutsättningar för de aktiva.

– Idrott är något vi brinner för och det är extra kul att gå in och stötta nya satsningar. Visma Ski Classics har, precis som vi, växt rejält de senaste åren. Långloppssatsningen kan inspirera våra medarbetare och andra att utöva skidåkning som är en utmärkt motionsform. Genom inomhusskidanläggningen i Prioritet Serneke Arena kan vi erbjuda alla bra möjlighet till träning året runt, säger Ola Serneke, vd Serneke.

Team Serneke kommer presenteras i samband med Alliansloppet i augusti. Några åkare kommer bli officiella under juni och juli. Teamet kommer att kunna följas under "Team Serneke" i alla medier.

Nästa generation entreprenadföretag
Serneke är en koncern med fokus på bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Bolaget startades 2002 och är redan en av Sveriges största byggkoncerner. Vi erbjuder samma trygghet och kunskap som marknadsledarna, men med mer energi, engagemang och ett modernare synsätt.

Läs mer på www.serneke.se

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...