Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rådarullen bjuder på fina rullskidvägar strax utanför Lidköping. FOTO: Lidköpings VSK.

Rådarullen bjuder på fina rullskidvägar strax utanför Lidköping. FOTO: Lidköpings VSK.

Snart dags för Rådarullen

Om drygt två veckor är det dags för Rådarullen. Söndag 12 juni kör man 48 kilometer i klassisk stil på tävlingshjul.
– Vi kör trevarv på vår fina 16 kilometer bana med lätt böljande terräng utan mycket biltrafik, säger Erik Wilhelmsson från arrangerande Lidköpings VSK.

Start och mål för loppet är som vanligt vid Rackeby bygdegård cirka en mil nordväst om Lidköping. För huvudklassen är som sagt 48 kilometer med ”fria” hjul som gäller. Men det finns också en motionsklass som åker ett varv, 16 kilometer, och då är det ”tvåor” som gäller.

– Nytt för i år är att vi har ungdomsklasser med kortare distanser, berättar Wilhelmsson.

Åldrarna HD 11-12 till HD 16-16 åker en bana på 7 kilometer. För HD 9-10 är det en bana på 1 kilometer. I samtliga ungdomsklasser är ”tvåor” som gäller.

– Som vanligt har tävlingen ett bra prisbord där bland annat vår huvudsponsor Swenor bistår med fina utlottningspriser, informerar Erik.

Rådarullen ingår också som andra deltävling i den återuppstådda Västsvenska Rullskidscupen där King of the Hill i Partille är första deltävlingen nu på söndag 29 maj.

Läs mer om Rådarullen här.

och om…

Västsvenska rullskidcupen här.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.