Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Långloppsprofilen Markus Jönsson bjuder in till rullskidläger i Ulricehamn 17-19 juni.

Långloppsprofilen Markus Jönsson bjuder in till rullskidläger i Ulricehamn 17-19 juni.

Rullskidläger för både nybörjare och vana åkare

Välkände långloppsprofilen Markus Jönsson bjuder in till rullskidläger i Ulricehamn, skidmetropolen och det som till vintern och också blir en världscupstad.
– Jag har nu anordnat lägret i flera år och det har varit mycket uppskattat bland deltagarna, berättar Markus Jönsson.
Sommarens läger genomförs 17-19 juni.

Lägret riktar sig till alla som vill slipa på rullskidstekniken och bli en bättre rullskidåkare oavsett om man är nybörjare eller duktig åkare.

– Nytt för i år är att vi kommer att ha två olika upplägg på lägret, ett för nybörjare och ett för icke nybörjare för att deltagarna ska kunna utvecklas så bra som möjligt.

Swenor kommer att tillhandahålla rullskidor och stavar för utlåning under lägret för de som inte har eller för de som vill testa någon annan modell eller annat rullmotstånd mot det man är van att åka på.

– En annan nyhet i år är att det kommer erbjudas två uppföljningstillfällen. Det första blir lördag 13 augusti, två veckor innan Alliansloppet som är seedningsgrundande för Vasaloppet. Ett perfekt tillfälle för de som tänkt åka Alliansloppet att finslipa på det sista innan loppet. Eller för de som vill få en återkoppling efter semesterperioden, säger Markus.

Andra tillfället blir lördag 1 oktober.

Mer information om lägret finns i inbjudan här.

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...