Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Simon Andersson och Carl Quicklund trycker på med Grönklitts toppstuga i sikte. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Simon Andersson och Carl Quicklund trycker på med Grönklitts toppstuga i sikte. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Hårdkörning för utvecklingslandslaget

Den här veckan har utvecklingslandslaget med nye tränaren Fredrik Uusitalo varit i Orsa Grönklitt på läger. Lägret avslutas under söndagen efter en vecka med mycket träning och flera hårda pass.
Längd.se gjorde ett snabbt besök under fredag förmiddag då intervaller, 3x15 minuter, upp till Grönklitts toppstuga stod på programmet.

Det är ett spännande lag som Uusitalo har att jobba med. Några med världscuperfarenhet och några som kommer direkt från juniortiden.

– Det är ett bra gäng med många olika kompetenser. Några är riktigt snabba, andra har andra styrkor, säger till exempel Borås SK:s sprinter Gustav Nordström.

Först uppför backen under intervallpasset var inte oväntat duon Simon Andersson, Falun Borlänge och Carl Quicklund, Östersunds SK.

– Vi har det bra här i Grönklitt och har tränat hårt. I vinter får vi se vad det räcker till, säger Simon.

Den gänglige Simon är glad att det numera inte bara är rullskidträning som gäller för honom. Det tidigare problemet med löparknä stoppar honom inte längre från löpträning som det gjort under flera år tidigare.

– Det är positivt att kunna träna lite mer varierat, berättar Andersson.

Tre tjejer nådde toppen tillsammans efter passet. Det var nykomlingarna i laget Hedda Bångman, Offerdal och Elina Rönnlund, IFK Umeå tillsammans med Åsarnas Elin Mohlin.

hedda_elin_elina.jpg
Hedda Bångman, Elin Mohlin och Elina Rönnlund med några meter kvar till toppen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

– Vi kan den här backen nu efter en vecka här. Men det är riktigt bra att träna i Grönklitt, säger Bångman när hon varvar ner efter intervallpasset.

Utvecklingslandslaget är som sagt en härlig mix mellan åkare som har VM i Lahtis i sikte och några som har seniormästerskap längre fram eller U 23-VM som mål.

– Jag ser det som en styrka att vi har den här blandningen av åkare i laget. Det är jätteroligt att vara med det här gänget. Det är både spännande och utmanande, säger tränare Uusitalo.

Vi återkommer med en längre intervju med Uusitalo inom kort.

Se fler bilder från fredagens träningspass här på Längd.se:s Facebook-sida.

Så här ser utvecklingslandslaget 2016-2017 ut:

Utvecklingslaget damer
Hedda Bångman, Offerdals SK
Maja Dahlqvist, Falun/Borlänge SK
Elin Mohlin, Åsarna IK
Maria Nordström, Ulricehamns IF
Elina Rönnlund, IFK Umeå
Evelina Settlin, Hudiksvalls IF
Jenny Solin, Sollefteå Skidor
Lisa Vinsa, Piteå Elit

Utvecklingslaget herrar
Simon Andersson, Falun/Borlänge SK
Axel Ekström, Garphyttans IF
Simon Lagesson, Åsarna IK
Gustav Nordström, Borås SK
Simon Persson, IFK Umeå
Björn Sandström Täfteå Skidor
Carl Quicklund, Östersunds SK
Karl-Johan Westberg, Borås SK
Tränare: Fredrik Uusitalo

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...