Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stina Nilsson blir tillsammans med Daniel Richardsson ledare på Torsby sommarskidskola för tredje året i rad. FOTO: Leif Skogsberg.
Stina Nilsson blir tillsammans med Daniel Richardsson ledare på Torsby sommarskidskola för tredje året i rad. FOTO: Leif Skogsberg.

Skidstjärnor gästar Torsby sommarskidskola

VM- och OS-stjärnorna Stina Nilsson och Daniel Richardsson kommer att vara med som ledare under Torsby sommarskidskola.
Det är tredje året i följd som Daniel och Stina möter ungdomarna under de populära lägerdagarna.

– En favorit i repris som vi är glada och stolta över att kunna presentera. De är otroligt omtyckta och fina förebilder för unga talanger, säger Ronnie Adolfsson, tränare vid Torsby idrottsgymnasium och ledare under sommarskidskolan.

Daniel Richardsson och Stina Nilsson tillhör båda längdlandslagets A-lag. Under ett par dagar finns de med i Torsby för att bland annat ge tekniktips i skidtunneln.

Dessutom blir det en frågestund där ungdomarna får komma nära skidstjärnorna.   
Sommarskidskolan med av över hundra längdåkare och skidskyttar från hela landet startar nu på söndag och pågår i fem dagar.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...