Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svärd och Optima Ski drar igång en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Oskar Svärd och Optima Ski drar igång en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Optima Ski startar träningsgrupp i Stockholm

Den trefaldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd må ha slutat sin aktiva karriär - men han ligger inte på latsidan.
Nu startar Oskar en träningsgrupp i Stockholm med sina partners i Optima Ski.
– Efter att vi fått förfrågningar så har vi bestämt oss för att dra igång i september, säger Oskar Svärd.

Träningsgruppen har en uppstartshelg 17-18 september. Gruppen kommer att vara en fast grupp på minst 25 men högst 35 personer.

Sedan följer en träning i veckan fram till Vasaloppet. Varannan vecka på onsdagar och varannan vecka på lördagar. På programmet kommer det vara rullskidor, löpning, styrka, skidgång men även kortare föreläsningar samt stort fokus på skidteknik!

– Den viktigaste nyckeln till göra framsteg är kontinuitet i träningen men också kunskap om hur man ska träna. Därför blir även utbildning en del av träningsgruppens verksamhet, säger Svärd.

Ledare på träningspassen kommer att vara Optima Ski:s välrenommerade norska tränare Per-Öyvind Torvik, Ove Erik Tronvoll och Kari Eie, Oskars sambo, samt Oskar själv. Sedan har man också engagerat Stockholm bästa Vasaloppsåkare på senare år, Claes Theander.

– Det kommer att variera vilka som finns med men vi kommer alltid att vara flera av oss på plats, berättar Oskar.

– Beroende på vilket pass vi kör kommer att köra samlas vi på lite olika ställen. Basen blir dock Actic i Kista. Där har vi ombyte och dusch samt föreläsningar, fortsätter Oskar.

Hoppar man på träningsgruppen kommer man också få fri tillgång till Optima Ski:s webinars som man genomför en gång i månaden. Där förmedlas kunskap och erfarenheter kring allt som rör långlopp. Det blir också förtur och rabatt till Optima Ski:s träningsläger.

Läs mer om Optima Ski Stockholm här.

Siste nyheter