Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Moras Ida Dahl och Boxholms-Ekebys Karin Pettersson drar iväg på ett av heaten under Nationaldagssprinten i Mjölby. FOTO: Sya SK.

IFK Moras Ida Dahl och Boxholms-Ekebys Karin Pettersson drar iväg på ett av heaten under Nationaldagssprinten i Mjölby. FOTO: Sya SK.

Lyckad Nationaldagssprint i Mjölby centrum

På Nationaldagen var det premiär för Nationaldagssprinten mitt i Mjölby centrum i Östergötland.
Nationaldagsmästare i ett soligt Mjölby blev Falun Borlänges Karl-Johan Dyvik och Zinkgruvans Daniela Bjärmark.

Sya Skidklubb arrangerade Nationaldagssprinten  i samarbete med Mjölby kommun och Mjölby Svartådalen Energi. Några stora frågetecken fanns innan arrangemanget:  Skulle snön hålla för varm asfalt och skulle det komma mycket publik?

– Snön höll oerhört bra och det blev en publiksuccé. Mixen av tävling och att låta allmänheten få se skidåkning på nära håll ska vi behålla, säger Mikael Kampner PR- och marknadsansvarig i Sya Skidklubb.

natsprint_snosprut.jpg
Full fart och mycket publik. FOTO: Sya SK.

– Det kommer definitivt att bli en fortsättning och till nästa år ska vi försöka locka ännu fler toppåkare. 300 meter sprint med en utmanande vändning är en utmaning även för duktiga skidåkare, fortsätter Kampner.

natsprint_rokdyjare.jpg
Denna något annorlunda skidutstyrsel gick också att se under Nationaldagssprinten. FOTO: Sya SK.

”Nationaldagsmästare” blev Falun Borlänges Karl-Johan Dyvik och Zinkgruvans Daniela Bjärmark. Karl-Johan var snabbast redan prologen men på damsidan var Karin Pettersson, Boxholm-Ekeby prologsnabbast men fick sedan ge sig mot Daniela.

Resultat från Nationaldagssprinten i Mjölby finns här.

natsprint_1.jpg
Nationaldagssprinten  i Mjölby lockade många åskådare. FOTO: Sya SK

 

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...