Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Moras Ida Dahl och Boxholms-Ekebys Karin Pettersson drar iväg på ett av heaten under Nationaldagssprinten i Mjölby. FOTO: Sya SK.
IFK Moras Ida Dahl och Boxholms-Ekebys Karin Pettersson drar iväg på ett av heaten under Nationaldagssprinten i Mjölby. FOTO: Sya SK.

Lyckad Nationaldagssprint i Mjölby centrum

På Nationaldagen var det premiär för Nationaldagssprinten mitt i Mjölby centrum i Östergötland.
Nationaldagsmästare i ett soligt Mjölby blev Falun Borlänges Karl-Johan Dyvik och Zinkgruvans Daniela Bjärmark.

Sya Skidklubb arrangerade Nationaldagssprinten  i samarbete med Mjölby kommun och Mjölby Svartådalen Energi. Några stora frågetecken fanns innan arrangemanget:  Skulle snön hålla för varm asfalt och skulle det komma mycket publik?

– Snön höll oerhört bra och det blev en publiksuccé. Mixen av tävling och att låta allmänheten få se skidåkning på nära håll ska vi behålla, säger Mikael Kampner PR- och marknadsansvarig i Sya Skidklubb.

natsprint_snosprut.jpg
Full fart och mycket publik. FOTO: Sya SK.

– Det kommer definitivt att bli en fortsättning och till nästa år ska vi försöka locka ännu fler toppåkare. 300 meter sprint med en utmanande vändning är en utmaning även för duktiga skidåkare, fortsätter Kampner.

natsprint_rokdyjare.jpg
Denna något annorlunda skidutstyrsel gick också att se under Nationaldagssprinten. FOTO: Sya SK.

”Nationaldagsmästare” blev Falun Borlänges Karl-Johan Dyvik och Zinkgruvans Daniela Bjärmark. Karl-Johan var snabbast redan prologen men på damsidan var Karin Pettersson, Boxholm-Ekeby prologsnabbast men fick sedan ge sig mot Daniela.

Resultat från Nationaldagssprinten i Mjölby finns här.

natsprint_1.jpg
Nationaldagssprinten  i Mjölby lockade många åskådare. FOTO: Sya SK

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...