Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Malungs IF Sandra Olsson åker Rullskid-SM i Norrköping om en knapp månad.

Malungs IF Sandra Olsson åker Rullskid-SM i Norrköping om en knapp månad.

VM-medaljören Sandra Olsson till Rullskid-SM

Sandra Olsson, 21, från Malungs IF är första dam att anmäla sig till masstarten i Rullskid-SM i Norrköping 8 juli.
Därmed blir startfältet ytterligare en VM-medaljör rikare!

Efter några skade- och sjukdomsdrabbade säsonger blev fjolåret desto bättre för Sandra. Den stora fullträffen var förstås juniorguldet i rullskid-VM i Italien över 10 kilometer backtävling. Ett guld som följdes upp med ett juniorbrons i parsprintstafetten tillsammans med Mathilda Björn.

Nu har Sandra tagit klivet upp i seniorklassen och det blir spännande att se om fjolårets SM-pall kan utmanas av Sandra. Säsongen har börjat bra; Sandra leder STS Roll Cup efter dubbelseger i de första deltävlingarna i Torsby.

Rullskid-SM 20 kilometer herrar masstart och 15 kilometer damer masstart samt SM-parsprintstafetter avgörs under SM-veckan i Norrköping på en central citybana fredagen och lördagen 8-9 juli. Fredagens masstartslopp ingår dessutom i STS Roll Cup.

Kimstad Gymnastik och Idrottsförening är arrangör med ledorden Dubbelt så spännande, dubbelt så roligt.

Mer info på Facebooksidan Rullskid-SM 2016 i Norrköping.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...