Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den regerande totala världscupvinnaren på rullskidor, Robin Norum, IFK Umeå, är med i truppen till årets premiär i Oroslavje.

Den regerande totala världscupvinnaren på rullskidor, Robin Norum, IFK Umeå, är med i truppen till årets premiär i Oroslavje.

Truppen till världscupen på rullskidor uttagen

Förbundskaptenerna i rullskidor har tagit ut den svenska landslagstruppen till premiären av världscupen 1 - 3 juli i Kroatien.
Truppen består av nio åkare. Fyra seniorer och fem juniorer.

Årets första landslagstrupp är nu uttagen inför premiären av rullskidsvärldscupen 2016 som avgörs i Kroatien med Oroslavje som tävlingsort. Tävlingarna börjar på fredagen den första juli med en individuell klassisk backtävling och följs på lördagen upp av ytterligare en backtävling men den här gången med masstart i fri teknik. Tävlingarna avslutas på söndagen den tredje juli med en sprint i centrala Oroslavje.

Förbundskaptenerna Johan Ericson och Martin Eckervad har tagit ut fyra damer och fem herrar inför tävlingarna och det är ett hungrigt landslag som åker till Kroatien. Rullskidslandslaget vann totala världscupen i tre av fyra klasser 2015 (junior herr, damer och herrar), och siktet är lika högt inställt i år.

Laget som är uttaget innefattar erfarna rullskidsåkare men även tre åkare som för första gången får chansen att tävla för det svenska rullskidslandslaget. Tävlingarna i Kroatien brukar bjuda på riktigt varmt väder och det är inte ovanligt med temperaturer runt 35 grader under tävlingarna.

Rullskidsvärldscupen innehåller 2016 fyra tävlingshelger och efter Kroatien är det Sverige och Sollefteå som står som värd för världscupen den 5 – 7 augusti, de tävlingarna är även för-VM då Sollefteå såt värd för VM i rullskidor 2017. Därefter är det tävlingar i Madona, Lettland, 12-14 augusti och final i Trento, Italien, 9-11 september.

Svenska rullskidslandslaget 1-3 juli Oroslavje

Damer:
Sandra Olsson, Malungs IF

Herrar:
Robin Norum, IFK Umeå
Marcus Ruus, Åsarna IK
Johannes Eklöf, IF Hallby

Dam junior:
Julia Angelsiöö, Storvreta IK
Emma Larsson, IFK Mora SK
Mathilda Björn, Östersunds SK

Herr junior:
Marcus Fredriksson, Lycksele IF
Alfred Buskqvist IK, Stern

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...