Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Maiken Caspersen Falla (tv) och Stina Nilsson kämpade om segern i sprintvärldscupen den gångna säsongen. Här från Davos i Schweiz där Stina vann före Maiken. FOTO: sweski.com.

Maiken Caspersen Falla (tv) och Stina Nilsson kämpade om segern i sprintvärldscupen den gångna säsongen. Här från Davos i Schweiz där Stina vann före Maiken. FOTO: sweski.com.

Världens bästa i sprintduell i Sunne

Stina Nilsson kämpade länge om att vinna sprintvärldscupen i vintras. Men hon fick ge sig för OS-mästarinnan Maiken Caspersen Falla.
Nu finns chans för revansch när dom båda möte i den TV-sända sprinttävlingen ”Inge Bråten Memorial” i Sunne lördagen den 2:a juli.

Maiken Caspersen Falla har utan tvekan varit världens bästa sprinter den senaste säsongen, men hon fick hård kamp om världscuptiteln från både Stina Nilsson och lagkompisen Ingvild Flugstad Østberg.

Maiken vann ”Inge Bråten Memorial” i Sunne för två år sedan, men hun kunde inte vara med förra året på grund av träningsläger. Nu möter hon ett svenskt landslag som kommer direkt från en veckas läger i Torsby.

Förutom Stina Nilsson är vinterns svenska mästarinna och dubbla juniorvärldsmästarinna Jonna Sundling mycket intressant. En sprint i fristil är hennes favoritdistans och hon räknas som ”Sveriges nästa Stina Nilsson”.

Välkända Ida Ingemarsdotter blir svårslagen liksom formstarka Hanna Falk. Från A-landslaget är också Linn Sömskar och Jennie Öberg klara för Sunne-tävlingen och flera lär tillkomma. Linn är specialist på rullskidor med VM-guld förra säsongen.

Dessutom kommer hungriga åkare från U-landslaget, där kanske Falun Borlänges Maja Dahlqvist är den giftigaste.

Skidskyttarna kommer också
Intressant blir det också med flera starka tjejer från Sveriges högaktuella landslag i skidskytte. Värmlandsåkare som Linn Persson och Emma Nilsson från SK Bore är två VM-åkare från i vintras som kommer.

”Inge Bråten Memorial” i Sunne kommer också för första gången att direktsändas i TV – både i Sverige och Norge. I Sverige sänder TV12 mellan 18,00-20,00 lördagen den 2:a juli, medan TV2 Sportkanalen i Norge sänder i samma tidsrum.

– Vi är mycket nöjda med startfältet, och det lär tillkomma ytterligare några namn den kommande veckan. Givetvis skulle vi gärna haft Charlotte Kalla på startlinjen, men hon är på läger. Men med världens bästa sprinter mot Stina Nilsson och det svenska landslaget blir det en mycket tuff tävling, säger koordinatorn Kjell-Erik Kristiansen, som är ansvarig för att få ihop startfältet.

Preliminär deltagarlista damer

BJÄRMARK, Daniela        Zinkgruvans IF
BJØRNSGAARD, Marthe        Lillehammer Skiklubb (NOR)
DAHLQVIST, Maja        Falun Borlänge SK
DYVIK, Anna        Falun Borlänge SK
EIDE, Mari            Øystre Slidre IL (NOR)
ERIKSSON, Maja        Filipstads SF
FALK, Hanna        Ulricehamns IF
FALLA, Maiken Caspersen    Gjerdrum IL (NOR)
FRITZ, Hanna        Filipstad SF
FURUNÄS, Amelia        IFK Grängesberg
GUSSIÅS, Mari        Lillehammer Skiklubb (NOR)
GUSTAFSSON, Linn        SK Bore
HENRIKSSON, Sofia        Piteå Elit
INGEMARSDOTTER, Ida        Åsarna IK
JONASSON, Maria        Östersunds SK
KRISTIANSEN, Moa Molander    Åsarna IK
MELEN, Madelene        Malungs IF
NILSSON, Emma        SK Bore
NILSSON, Stina        IFK Mora SK
NORDSTRÖM, Maria        Ulricehamns IF
OLSSON, Moa        Falun Borlänge SK
PERSSON, Linn        SK Bore
SKOTTHEIM, Johanna        Sälens IF
SUNDLING, Jonna        IFK Umeå
SVAN, Julia            Falun Borlänge SK
SÖMSKAR, Linn        IFK Umeå
VISNAR, Katja        SLO
WEST, Moa            SK Bore
ÖBERG, Jennie        Piteå Elit

Senaste nyheterna

William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...