Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

IFK Umeå-sprintern Simon Persson har numera Vålådalen som träningsbas i satsningen mot VM i Lahtis. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

IFK Umeå-sprintern Simon Persson har numera Vålådalen som träningsbas i satsningen mot VM i Lahtis. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Simon Persson väljer Vålådalen som träningsbas

Längdskidsprintern Simon Persson, landslagsåkare i Utvecklingslaget, väljer nu Vålådalen som bas för sin träning.
– Efter två säsonger där jag bara stått och stampat på samma ställe utan att utvecklas, kände jag att det var dags att byta träningsmiljö, säger Simon.

– Vålådalen var platsen som direkt dök upp i huvudet på mig! Här har jag tillgång till fantastiska längdspår, fina fjäll, slalombacke, rullskidbana, cykel- och vandringsleder, myr, gym och sporthall bara ett stenkast från ytterdörren - alltså allt jag kan tänkas behöva i min satsning. I kombination med bra mat och lugn och ro mellan träningspassen - ja, då kan det inte bli bättre!

– Nu har jag tillbringat drygt en månad i Vålådalen, och jag kan konstatera att det var helt rätt beslut att flytta hit. Allt rullar på som planerat, kanske till och med lite bättre!

Simon har en nionde plats i Världscupen som främsta merit hittills.
– Målet med nästa säsong är att ta ytterligare ett eller två kliv uppåt i resultatlistorna och få till en fullträff på VM i Lahtis.

Simon är den senaste i raden av många framgångsrika, hårt satsande skidåkare som har haft Vålådalen som träningsbas. Vasaloppsvinnarna Oskar Svärd, Jenny Hansson (numera Grip) och Janne Ottosson är några exempel.

– Det är väldigt positivt för Vålådalen att ha elitidrottare på plats, och vi hoppas kunna bidra i Simons satsning, säger Vålådalens vd Jonas Ågren.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.