Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Torsby är platsen för Stina Nilsson och de andra landslagsåkarna den kommande veckan. Där väntar träning både på snö och barmark. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Torsby är platsen för Stina Nilsson och de andra landslagsåkarna den kommande veckan. Där väntar träning både på snö och barmark. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Längdlandslaget på läger i Torsby

Skidtunneln i Torsby är samlingspunkten när längdlandslaget har sommarläger den 26 juni – 2 juli.
– Huvudsyftet med lägret är självklart att åka mycket skidor, säger Lars Selin, herrtränare för landslaget.

Igår samlades längdlandslagets damer och herrar i Torsby för att genomföra försäsongens andra träningsläger. Mycket tid kommer att tillbringas i inomhusarenan för längdskidor, som nyligen hade sitt tioårsjubileum.

– Vi är ett nytt tränarteam i år och har behov av att få se åkarnas skidteknik, som ju är en stor del av deras prestation på skidor. Även landslagsvallarna finns på plats för att testa skidor tillsammans med de aktiva, berättar Lars Selin.

Men en hel del träning kommer även att genomföras utomhus.

– Idag ska vi köra rullskidor uppför Tossebergsklätten. Det är en tre kilometer lång och brant backe, som nu har nyasfalterats. Den är jämförbar med en alpsluttning, säger Lars Selin.

Det har blivit en tradition för de blågula längdskidåkarna att genomföra ett läger per år i Värmlands djupa skogar. Förutom skidåkning på snö i inomhusarenan, erbjuder Valbergets friluftsområde i Torsby även fin löparterräng och en varierande rullskidbana.

– Torsby är en ort som vi verkligen uppskattar. Här har vi möjlighet att både åka skidor och köra fin barmarksträning. Vi blir alltid väl bemötta här och man gör sitt yttersta för att tillmötesgå våra önskemål, säger Rikard Grip, förbundskapten för längdlandslaget.

När lägret drog igång igår, söndag, saknades fyra åkare; Oskar Svensson, Falun/Borlänge SK, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Jennie Öberg, Piteå Elit och Jonna Sundling, IFK Umeå.

– Dessa fyra åkare har, eller har haft, känningar av lättare förkylning, men vi hoppas att de ska kunna ansluta till lägret senare i veckan, berättar Rikard Grip.

Samtidigt har Utvecklingslaget läger i Idre, där alla åkare är på plats.
 
Längdlandslaget på plats i Torsby 26 juni – 2 juli

Damer: Hanna Falk, Ulricehamns IF, Anna Haag, IFK Mora SK, Sofia Henriksson, Piteå Elit, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Linn Sömskar, IFK Umeå, Emma Wikén, Åsarna IK.

Herrar: Jens Burman, Åsarna IK, Calle Halfvarsson, Falun/Borlänge SK, Marcus Hellner, Gellivare Skidallians, Martin Johansson, IFK Mora SK, Emil Jönsson, IFK Mora SK, Johan Olsson, Stockviks SF, Teodor Peterson, Åsarna IK, Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, Viktor Thorn, Ulricehamns IF.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...