Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

IFK Umeås Linn Sömskar åker Rullskid-SM i Norrköping. Här är Linn vid segern på Dalarullen 2015. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

IFK Umeås Linn Sömskar åker Rullskid-SM i Norrköping. Här är Linn vid segern på Dalarullen 2015. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Sömskar till Rullskid-SM i Norrköping

Linn Sömskar, 27, IFK Umeå SK, vann fjolårets SM i masstart i en spurtduell.
Nu gör hon Sandra Olsson sällskap i damklassen i det individuella masstartsloppet på SM i Norrköping fredag 8 juli.

SM-guldet var bara en av många troféer under rullskidåret 2015. Flera världscupsegrar kröntes med en magnifik avslutning på VM i Italien där det blev ett guld i 10 kilometer backrace, silver i individuell sprint och guld i parsprintstafett tillsammans med Marika Sundin.
En rullskidsäsong på topp som belönades med seger i den totala världscupsegern.

Och formen höll i sig när rullskidor byttes mot skidor. Den hittills största individuella skidframgången kom i december med en fjärdeplats i världscupsprinten i Toblach, Italien.

Med en vecka kvar till ordinarie anmälningsstopp för Rullskid-SM i Norrköping börjar herrklassen att fyllas på, i skrivandets stund över 20 deltagare. Damklassen har en riktigt vass topp med Linn Sömskar och Sandra Olsson, men många fler utmanare till SM-medaljerna önskas innan anmälan stänger. Likaså väntar arrangören Kimstad GoIF på fler dam- och herrlag i parsprintstafetten.

Rullskid-SM 20 kilometer herrar masstart och 15 kilometer damer masstart samt SM-parsprintstafetter avgörs under SM-veckan i Norrköping på en central citybana fredagen och lördagen 8-9 juli. Fredagens masstartslopp ingår dessutom i STS Roll Cup.

Kimstad Gymnastik och Idrottsförening är arrangör med ledorden ”dubbelt så spännande, dubbelt så roligt”.
Mer info på arrangemangets hemsida rullskidsm2016.kimstadgoif.nu och Facebooksidan Rullskid-SM 2016 i Norrköping.

 

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...