Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Robin Norum är en av de svenska åkarna till starten på rullskidvärldscupen i Oroslavje, Kroatien. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Robin Norum är en av de svenska åkarna till starten på rullskidvärldscupen i Oroslavje, Kroatien. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Premiär för rullskidsvärldscupen

Nu på fredag 1 juli startar årets rullskidsvärldscup i den kroatiska staden Oroslavje.
Tävlingarna pågår under hela helgen och det är ett laddat svenskt lag som anländer till tävlingsplatsen i morgon torsdag.

Under helgen kommer tre lopp att genomföras och det blir ett klassiskt backrace med individuell start och ytterligare ett backrace men nu som masstartslopp i fristil. Helgen avslutas med en sprint mitt i centrum av Oroslavje.

Till helgens tävlingar togs en trupp ut på nio åkare fördelat på fyra damer och fem herrar. Tyvärr har Marcus Ruus, Åsarna IK och Mathilda Björn, Östersunds SK, insjuknat och de kommer tyvärr inte att resa med det övriga laget ner till Kroatien.

Sveriges trupp i Kroatien 1-3 juli
Damer: Sandra Olsson, Malungs IF
Damjuniorer: Emma Larsson, IFK Mora, Julia Angelsiöö, Storvreta IK
Herrar: Robin Norum, IFK Umeå, Johannes Eklöf, IF Hallby
Herrjuniorer: Alfred Buskqvist, IK Stern, Marcus Fredriksson, Lycksele IF

 

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...