Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sex av åtta åkare i SK Bores elitteam kommande vinter: Johannes Ringsby, Pontus Hermansson, Rasmus Blom, Bill Impola, Anton Persson och Filip Danielsson. FOTO: Linus Trygg.

Sex av åtta åkare i SK Bores elitteam kommande vinter: Johannes Ringsby, Pontus Hermansson, Rasmus Blom, Bill Impola, Anton Persson och Filip Danielsson. FOTO: Linus Trygg.

Nyförvärv och hårdsatsning i SK Bore

Torsbyklubben SK Bore satsar hårt inför vintern.
Bill Impola gör en nysatsning på traditionell skidåkning och klubben har två fina nyförvärv i Filip Danielsson från Garphyttan och Pontus Hermansson från Ulricehamn.
– Vi gör en tuff tvåårssatsning, säger SK Bores ordförande Hans Carlsson.

– Vi tar hjälp av all erfarenhet och kunskap som finns i Torsby och med tunneln och killarna som sporrar och pushar varandra blir det här bra. Vi har en grupp i Falun och en i Torsby, forsätter Carlsson.

Rasmus Blom, Filip Danielsson, Bill Impola, Bob Impola och Oscar Persson har Torsby som bas. Pontus Hermansson, Anton Persson och Johannes Ringsby har sin bas i Falun men kommer tillbringa mycket av sommaren i Torsby.

– Vi har en hög målsättning. Vi ska konkurrera med den svenska eliten i traditionell skidåkning och i långlopp, berättar Hans Carlsson vidare.

SK Bores långloppsteam Outnorth Ski Team är dock inte kvar utan fyra av åkarna kommer åka Ski Classics för andra team. Oscar Persson för Lager 157 Ski Team, Bill Impola kommer satsa i egen regi på några av Ski Classics-loppen och Rasmus Blom och Bob Impola kommer att tävla för ett ännu inte namngivet team.

– Vi gläds och stöttar killarna som kommit in i nya långloppsteam men vi satsar också på SM, då vi kan samla alla åkare.

Fem åkare har fokus på traditionell åkning där det stora namnet blir Bill Impola. Bill som nu åkt långlopp för Team Exspirit i flera år siktar nu på att nå ut på världscupen i traditionell åkning. Men planen för Bill är också att åka några Ski Classics-lopp i egen regi.

Två fina nyförvärv i unga killarna Filip Danielsson (född 1996), Garphyttan och Pontus Hermansson (född 1995), Ulricehamn (med moderklubb Landehof) förstärker också SK Bore.

Som bollplank och stöd för elitåkarna i Bore finns Perra Yttergård. Torsbyboende Perra med ton av erfarenhet från många år inom Svenska skidförbundet och en gång tiden mångårig tränare på Torsby skidgymnasium.

SK Bore Torsbys elitteam 2016-2017

Rasmus Blom (åker Ski Classics - team ej officiellt)
Filip Danielsson
Pontus Hermansson
Bill Impola (åker Ski Classics i eget team)
Bob Impola (åker Ski Classics - team ej officiellt)
Anton Persson
Oscar Persson (åker Ski Classics för Lager 157 Ski Team)
Johannes Ringsby

 

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...