Nu får alla som vill chansen att åka den fina Citybanan och samtidigt utmana SM-åkarna i samband med SM på rullskidor i Norrköping nästa helg.

Nu får alla som vill chansen att åka den fina Citybanan och samtidigt utmana SM-åkarna i samband med SM på rullskidor i Norrköping nästa helg.

Öppet motionslopp i samband med rullskid-SM

I samband med SM-tävlingarna på Citybanan bjuder arrangören till SM-rullskidtävlingarna, Kimstad GoIF, in till ett öppet motionslopp - Norrköping City SM Challenge
Här får unga som gamla, snabba som långsamma, chansen att åka den fina Citybanan och samtidigt utmana SM-åkarna.

Utmaningen i loppet är att se hur många varv man hinner runt Citybanan under den tid det tog för SM-segraren i dam- eller herrklassen (9 respektive 12 varv) dagen innan.

Alla i Norrköping City SM Challenge gör utmaningen efter sina egna förutsättningar: ungdom, vuxen eller pensionär, nybörjare eller elit, långsam eller snabb, fristil eller klassisk stil, träningshjul eller tävlingshjul – man väljer förutsättningarna för sin utmaning och vilken segertid, dam eller herr, man vill utmana!

Norrköping City SM Challenge är ett unikt tillfälle att åka rullskidor i citymiljön längs Strömmen, Strömsholmen och delar av Norra Promenaden och Drottninggatan utan trafik då hela banan är avgränsad med staket och all trafik är avstängd.

Det är också ett av få lopp där ungdomar och vuxna får möjlighet att tävla i fristil på rullskidor. Så passa på att ta chansen att vara med, vare sig du är elittävlande ungdom eller vuxen eller nybörjare och motionär.

För de som saknar rullskidor erbjuds möjligheten att låna utrustning till loppet av Huselius Skidsport.
Loppet körs lördag 9 juli då SM-tävlingarna avgjorts, prelimärt cirka klockan 14. Lokala butiker och företag bidrar med priser som lottas ut bland deltagarna.

Mer info om loppet finns här: rullskidsm2016.kimstadgoif.nu

 

Senaste nyheterna

Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Lavinrisk ändrar bana och starttider för Toblach-Cortina

Andra deltävlingen på Visma Ski Classics, Toblach-Cortina i Italien, flyttades från lördagen till i morgon söndag på grund av kraftigt snöfall i tävlingsområdet. Nu ändras också banan på grund av lavi...
Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.