Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Karl-Johan Westberg vann rullskid-SM:s masstart före klubbkompisen Gustav Nordström i fjol. Blir det nytt guld i helgen? FOTO: SVT:s sändning.

Karl-Johan Westberg vann rullskid-SM:s masstart före klubbkompisen Gustav Nordström i fjol. Blir det nytt guld i helgen? FOTO: SVT:s sändning.

Regerande mästaren Westberg till start på rullskid-SM

Ytterligare ett tungt namn har anmält sig till Rullskid-SM i Norrköping, Karl-Johan Westberg, Borås SK.
Karl-Johan är den tvåfaldige regerande SM-mästaren i masstart efter att ha avgjort förra årets lopp i en stor spurtduell och likaså året dessförinnan.

Senast var det nio åkare inom två sekunder! Att Karl-Johan är en vass spurtare visade han även i längdskid-SM i Piteå i vinter då han tog hem guldet i sprinten. Så lita på att konkurrenterna kommer att göra allt för att avgöra innan spurten på fredag i Norrköping – annars finns det stora möjligheter för ett tredje raka SM-guld i masstart för Karl-Johan.

I herrklassen passeras snart fjolårets deltagarantal och det är nu glädjande att se att det även börjar fyllas på i damklassen och i herrarnas sprintstafett. Sista ordinarie anmälningsdag är nu på tisdag.

Rullskid-SM 20 kilometer herrar masstart och 15 kilometer damer masstart samt SM-parsprintstafetter avgörs under SM-veckan i Norrköping på en central citybana fredagen och lördagen 8-9 juli. Fredagens masstartslopp ingår dessutom i STS Roll Cup.

Förutom SM-tävlingarna kommer det på lördag den 9 juli vara ett öppet motionslopp, Norrköping City SM Challenge, där ungdomar och vuxna får möjligheten att åka Citybanan och samtidigt utmana SM-åkarnas tider från tävlingarna dagen innan.

Kimstad Gymnastik och Idrottsförening är arrangör med ledorden Dubbelt så spännande, dubbelt så roligt.

Mer info om SM-tävlingarna och Norrköping City SM Challenge på arrangemangets hemsida rullskidsm2016.kimstadgoif.nu och Facebooksidan Rullskid-SM 2016 i Norrköping.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...