Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Robin Bryntesson och en av deltagarna på Sockertoppen i Idre som slagit deltagarrekord. FOTO: Sockertoppen.

Robin Bryntesson och en av deltagarna på Sockertoppen i Idre som slagit deltagarrekord. FOTO: Sockertoppen.

Deltagarrekord på Bryntes läger Sockertoppen

För sjätte året i rad anordnar längdskidåkaren Robin Bryntesson sommarläger för barn och ungdomar med sjukdomen diabetes typ 1.
I år har det återigen varit deltagarrekord, då 70 barn mellan 10 och 17 år från hela landet kommer till lägret i Idre.

Sockertoppen är ett läger för barn och ungdomar med diabetes typ 1. Robin startade lägret 2011, då med elva deltagare. Sedan dess har lägret vuxit varje år och under sommarens läger fanns möjlighet att ta emot 70 barn och ungdomar.

Deltagarna kommer från Skåne i söder till Luleå i norr. När anmälan öppnade i december tog det bara några minuter innan lägerplatserna var bokade och köerna har varit längre än någonsin.

– Jag vill visa barn och unga att ingenting är omöjligt, bara för att man har fått sjukdomen diabetes. Under lägret får delatagarna testa på en massa spännande aktiviteter, till exempel rullskidor, springskytte och gympapass. Under den tredje dagen får de dessutom delta i Sockerloppet, en äventyrlig löptävling där alla är vinnare. På Sockertoppen slipper också deltagarna känna sig oroliga eller utanför på grund av sin sjukdom utan kan istället lära sig av varandra och hitta nya kompisar i samma situation, berättar Robin Bryntesson.

I år ville även tv-profilen Peter Jihde, som även han har diabetes typ 1, vara med som ledare. Ett uppskattat inslag av såväl deltagare som föräldrar.

Bilder från Sockertoppen finns här.

Om Sockertoppen 2016
Datum:
28/6-2/7: 35 barn mellan 10 och 13 år
3/7-6/7: 35 ungdomar mellan 14 och 17 år
Plats:
Idre Fjäll

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...