Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hallbys Johannes Eklöf som åker i det svenska rullskidlandslaget passade på att vässa på formen inför SM i rullskidor på Axamo Ring. FOTO: Per Wernersson.

Hallbys Johannes Eklöf som åker i det svenska rullskidlandslaget passade på att vässa på formen inför SM i rullskidor på Axamo Ring. FOTO: Per Wernersson.

Fartfyllda rullskidtävlingar i Jönköping i höst

Söndag 4 september är det premiär för Vauhti Rullskidfestival Jönköping. IF Hallby SOK kommer arrangera två fartfyllda tävlingar på Axamo Ring – Gocartbanan strax väster om Jönköping.
Det blir en rullskidtävling och en rullskidskyttetävling, båda som masstart i fri stil.

– Vi hoppas att kunna locka både elit, ungdomar och motionärer. I både rullskidtävlingen och rullskidskyttetävlingen kommer det finnas öppna klasser där de som vill prova på har möjlighet till detta, säger tävlingsledaren Per Wernersson.

– Skidskytte är en verksamhet vi håller på att starta upp i Hallby och till tävlingen får vi hjälp av Skidskytte Region Syd. Jättekul att vi får tillgång till denna fantastiska rullskidarena, fortsätter Wernersson.

Banan kommer att vara tekniskt utmanande med sina elva kurvor på 1040 meter, och med en lätt kupering. Och publiken kommer att kunna ha åkarna inom synhåll på alla delar av banan. I förra veckan testade Hallbys framgångsrika juniorer banan och den fick idel höga betyg av åkarna.

axamo_start.jpg
Uppställt för testrace. Hallbyåkarna Oscar Claesson, Simon Nilsson, Eric Rosjö, Annie Lind, Simon Jonsson, Jonathan Norder och Skillingaryds Leo Johansson FOTO: Filip Rosjö.

axamo_skytte.jpg
Det är roligt att både åka skidor och att skjuta, tycker Märta Wernersson. FOTO: Alexandra Wernersson.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.