Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rullskidträning var förstås ett av inslagen när Skidgymnasiet VinterSport i Östersund körde läger för ungdomar. Uppskattade gästtränare var Robin Bryntessons och Johanna Ojala, här i mitten av gänget. FOTO: Vintersportgymnasiet Östersund.

Rullskidträning var förstås ett av inslagen när Skidgymnasiet VinterSport i Östersund körde läger för ungdomar. Uppskattade gästtränare var Robin Bryntessons och Johanna Ojala, här i mitten av gänget. FOTO: Vintersportgymnasiet Östersund.

Träningsvilliga ungdomar på läger i Östersund

Ett härligt och träningsvilligt gäng ungdomar från Stockholm i söder till Örnsköldsvik i norr deltog den gångna veckan på Skidgymnasiet VinterSport i Östersunds läger.

På träningsschemat har ungdomarna haft pass såsom rullskidor, hinderbana, backrace på rullskidor, myrintervaller och myrfotboll, och långpass med rullskidor och orientering.

vsp_lager_myr.jpg
Myrintervaller med stavar. Bra sommarträning för en skidåkare. FOTO: Vintersportgymnasiet Östersund.

– Det var första gången vi genomförde ett läger som det här men med all säkerhet inte sista gången. Vi märker att ungdomarna haft jätteroliga dagar samtidigt som dom fått med sig bra teknikinstruktioner och kanonfina träningspass under det fem dagar långa lägret, säger tränarna på skidgymnasiet Vintersport i Östersund.

Andra uppskattade inslag var Robin Bryntessons och Johanna Ojalas medverkan under delar av lägerveckan. Dom bidrog till att förmedla rullskidteknik och till träningsinspiration i största allmänhet.

vsp_lager_ojala.jpg
När Johanna Ojala talar, då lyssnar man. FOTO: Vintersportgymnasiet Östersund.

Se fler bilder från lägret på Facebook: Vintersportgymnasiet Östersund

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...