Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Laila Kveli förstärker Team Tynell och åker i vinter där tillsammans med sambon Jerry Ahrlin och Rikard Tynell och med Daniel Tynell som teamchef. FOTO: Team Tynell.
Laila Kveli förstärker Team Tynell och åker i vinter där tillsammans med sambon Jerry Ahrlin och Rikard Tynell och med Daniel Tynell som teamchef. FOTO: Team Tynell.

Laila Kveli förstärker Team Tynell

Vasaloppsvinnaren Laila Kveli är tillbaka efter sin mammaledighet och laddar just nu inför en ny säsong med Visma Ski Classics.
Förutom det nya livet som tvåbarnsförälder kommer vintern även att innebära fler förändringar. Under säsongen 2016/2017 hoppas hon på ytterligare framgångar med sina nya lagkamrater i Team Tynell.

– Det känns både spännande och kul att representera Team Tynell i vinter. Ett mindre men i mina ögon väldigt professionellt team Jag känner mig både glad och tacksam för att få den här chansen och att få bli "en del av familjen", säger Laila Kveli.

Team Tynell har under den senaste säsongen representerats av långloppsåkarna Rikard Tynell och Jerry Ahrlin på startlinjen samt trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell i rollen som teamchef. I år får teamet alltså sin första kvinnliga åkare någonsin.

laila_teamtynell.jpg
Laila Kveli gör comeback i Ski Classics i vinter. I sitt nya team - Team Tynell - satsar hon mot toppen igen. Inte minst vill hon åter ta en seger i Vasaloppet. FOTO: Team Tynell.

– Det känns otroligt roligt att få med Laila i gänget. Att få ha en av Visma Ski Classics främsta skidåkerskor på startlinjen i Team Tynells färger känns stort. Vår ambition är att tillsammans med våra partners vara ett starkt team som är med och fightas längst upp i toppen. Genom att få in Laila i teamet både stärker och breddar vi våra styrkor ytterligare. Det känns som ett steg i helt rätt riktning, en ny era, och jag är säker på att det kommer bli en spännande säsong, säger Daniel Tynell.

Laila Kveli är född i Lierne (Norge) men är bosatt i Östersund sedan flera år tillbaka. Förutom ett flertal pallplaceringar i långloppsvärdscupen Ski Classic har hon bland annat två segrar i Vasaloppet 2013 och 2014 samt en seger i Tjejvasan 2015. I vinter hoppas hon på att kunna fylla på den meritlistan ytterligare.

– Jag satsar på att vara med i tätstriden i alla loppen i Visma Ski Classics. Vinterns mål är att fightas om den gula vinnartröjan och att åter igen få kliva högst upp på pallen i Vasaloppet, säger Laila.

I mars blev hon förälder för andra gången tillsammans med sambon Jerry Ahrlin, som också han representerar Team Tynell sedan säsongen 2015/2016. Under våren och sommaren har Laila kommit igång bra med träningen som utförts både hemma i Östersund men också i Dalarna.

– Det har blivit en del träning med teamet både på VM-arenan Lugnet i Falun samt i Tällberg, där vi bland annat firade midsommar. Då resten av gänget finns på plats här och naturen bjuder på fina träningsmöjligheter känns det som en naturlig träningsbas. Allt har fungerat fint och jag kan nu göra all typ av träning som jag önskar utan att behöva tänka på att det kan göra ont osv. Självklart är det ett stort jobb som skall göras innan jag är redo att fightas med de andra tjejerna. Det har hänt mycket i damklassen under förra säsongen så det gäller att vara förberedd. Och det kommer jag att vara, säger en laddad Laila Kveli.

Fakta Laila Kveli
Född: 22 oktober 1987, Lierne (Norge)
Bor: Östersund
Familj: Sambo Jerry Ahrlin, två döttrar
Meriter: 1:a i damklassen Vasaloppet 2013, 1:a i damklassen Vasaloppet 2014, 1:a i Tjejvasan 2015, 2 st andraplatser i Marcialonga, 2 st andraplatser totalt i Visma Ski Classic

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...