Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Markus Johansson och Fredrik Byström är två av Lager 157 Ski Teams åkare som åker sex mil långa Blink Classics i Norge på onsdag. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Markus Johansson och Fredrik Byström är två av Lager 157 Ski Teams åkare som åker sex mil långa Blink Classics i Norge på onsdag. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Start i World Classic Tour för Lager 157 Ski Team

Lager 157 Ski Team deltar i veckan i skidfestivalen Blink i Stavangerområdet i Norge.
Teamet kommer på onsdag att starta i det 60 kilometer långa rullskidloppet Blink Classics, som ingår i nystartade långloppscupen World Classic Tour.

Till start från Lager 157 Ski Team kommer Fredrik Byström, Britta Johansson Norgren, Oscar Persson och Marcus Johansson. Relativt nyvärvade åkaren Jimmie Johnsson blir hemma på grund av sjukdom och Markus Ottosson fortsätter att återhämta sig efter den häloperation han genomgick tidigare i sommar.

World Classic Tour är en nystartad långloppscup på rullskidor, som förutom veckans Blink Classics består av Alliansloppet i Trollhättan i slutet av augusti och norska loppet Olaf Skoglunds Minneslöp helgen efter.

Långloppscupen vintertid, Ski Classics, är ju annars Lager 157 Ski Teams huvudsakliga målsättning men trots att rullskidor främst är en träningsform för laget så är ambitionerna inför veckans tävling höga

– Vi åker dit för att vara med och kämpa i toppen av fältet, även om det alltid är svårt att veta hur åkarna ligger till formmässigt såhär på sommaren, kommenterar sportchefen Anton Järnberg.

I anslutning till veckans rullskidtävling och skidfestival passar teamet även på att genomföra ett träningsläger där basträning står i fokus. Under barmarkssäsong genomför teamet ett träningsläger i månaden och det här blir således det tredje lägret för säsongen. Som vanligt kommer rapporter att dyka upp via teamets kanaler i social media.

facebook lager157skiteam
instagram@lager157skiteam

 

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...