Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jens Eriksson är en av de svenska åkarna som startar i Blink Classics i kväll och utmanar åkare som bland andra Petter Northug, Dario Cologna, Petter Eliassen och John Kristian Dahl. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Jens Eriksson är en av de svenska åkarna som startar i Blink Classics i kväll och utmanar åkare som bland andra Petter Northug, Dario Cologna, Petter Eliassen och John Kristian Dahl. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Vasst startfält i Blink Classics

När norska Blinkfestivalen drar igång i kväll så är det med nya långloppet Blink Classics över 60 kilometer.
I herrklassen är det ett minst sagt mördande startfält som drar iväg. Eller vad sägs om åkare som Petter Northug, Dario Cologna, John Kristian Dahl, Johan Kjölstad, Anders Aukland, Lukas Bauer och Petter Eliassen.
Flera svenskar är med och utmanar också som Fredrik Byström, Martin Johansson, Bill Impola och Jens Eriksson.

Blink Classics ingår i den nya långloppserien på rullskidor - World Classic Tour. Övriga lopp är Alliansloppet i Trollhättan 27 augusti och Olaf Skoglund Minnelöp 3 september.

Blink Classics körs som sagt över sex mil med start i Ålgård centrum och mål i Sandnes. Lita på att det kommer att bli en riktigt hård fight om segern i herrklassen. Det blir också intressant att se om några svenska åkare kan vara med hela vägen och slåss om topplatserna.

Lager 157 Ski Team är på plats med Fredrik Byström, Oscar Persson och Marcus Johansson. Andra svenskar är till exempel Team Santanders och Dala-Flodas Jens Eriksson, SK Bores Bill Impola och IFK Moras och landslagets Martin Johansson. Totalt består herrfältet av 120 åkare.

Damklassen är dessvärre tunn över de sex milen. Dock får svenska hoppet Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team bra motstånd av Astrid Öyre Slind och Masako Ishida.

Startlista herrar

Startlista damer

Loppet går att följa via GPS-trackning här. Starten är 18.05

Loppet sänds också direkt i NRK 18.10 - 20.45.

Mer info på Blinkfestivalens hemsida här.

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...