Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Emil Johansson utmanar elva norrmän under rullskidsprinten i Trysil på torsdag kväll. Bilden från Sverige-premiären i Bruksvallarna november 2015. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Emil Johansson utmanar elva norrmän under rullskidsprinten i Trysil på torsdag kväll. Bilden från Sverige-premiären i Bruksvallarna november 2015. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emil Johansson mot elva norrmän

IK Jarl Rättviks snabbe sprinter Emil Johansson möter på torsdagskvällen elva norrmän under en rullskidsprint i Trysil.
Bland motståndarna finns bland andra Northug-bröderna Petter, Tomas och Even.

Det är femte året som rullskidsprinten i Trysil arrangeras.

– Det blir ett mycket starkt startfält i år, så jag är säker på at det blir en spännande sprint. Vi har 12 man på startlinjen, fördelade på tre heat. Etter tre inledande heat blir det en B- och A-final, berättar tävlingsledaren Svein Skarpmo i ett pressmeddelande.

En svensk kommer som sagt till start och det är Emil Johansson. Rättvikssonen som numera även tillhör Team Jobzone. Det blir spännande att se vad Emil kan göra mot norrmännen och då inte minst Petter Northug som ska försvara sin seger från i fjol.

Emil som efter studier i USA kom tillbaka starkt på sprintscenen i vintras och fick åka i den svenska landslagsdräkten i världscupen vid ett par tillfällen.

Under årets rullskidsprint lanseras det också en nyhet. Det blir en egen sprinttävling for Northug-bröderna där de skal konkurrera om bästa tid på 100 meter rullskidor. Dette blir en publiksvänlig thriller som kommer gå före finalen i rulleskidsprinten.

– Det blir spännande att se vem av bröderna som gör det bäst i den här typen av tävling. Jag håller på Petter, eftersom han er bäst i klassisk stil på rullskidor, säger tävlingsledare Skarpmo.

Coop Trysil Rulleskisprint startar på torsdag 11 augusti 19.00 i Trysil centrum.

Tävlingen börjar med följande heat:
Heat 1:

1. Stian Berg, Team Trysilfjellet
2. Andreas Myran Steen, Team Jobzone
3. Anders Aukland, Team Santander
4. Petter Northug jr.. Strindheim
Heat 2:
5. Emil Johansson, Sverige
6. Tomas Northug, Strindheim
7. Marius Caspersen Falla, Team Jobzone
8. Simen Nordhagen, Team Trysilfjellet
Heat 3:
9. Even Northug, Strindheim
10. Timo Andre Bakken, Team Jobzone
11. Even Sæteren Hippe, Team Jobzone
12. Espen Sørlie, Team Sentrum Sport Trysil

northug_trysil.jpg
I fjol vann Petter Northug rullskidsprinten i Trysil närmast före Simen Lanes och Timo André Bakken. FOTO: Destinasjon Trysil.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.