Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu får man som ambitiös motionär chansen att träna med den välmeriterade och rutinerade långloppskvartetten Jerry Ahrlin, Rikard Tynell, Daniel Tynell och Laila Kveli. FOTO: Fotograf Helene, Falun.
Nu får man som ambitiös motionär chansen att träna med den välmeriterade och rutinerade långloppskvartetten Jerry Ahrlin, Rikard Tynell, Daniel Tynell och Laila Kveli. FOTO: Fotograf Helene, Falun.

Team Tynell bjuder in motionärer till träningsläger

Nu ger Team Tynell ambitiösa motionärer att vara med på teamets träningsläger i Tällberg i mitten på oktober.
– Detta är ett sätt för oss att kunna visa hur vi tränar och tänker idag. Med den utveckling och trend vi har idag inom skidåkning och långlopp vill vi vara en del av den inspirationskällan, säger teamchefen och trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell.

Team Tynell är inte det största teamet i långloppscirkusen men det är ett team som ständigt vill utvecklas och hitta nya spännande vägar.

Lagets senaste tillskott, som presenterades för bara några veckor sedan var Laila Kveli. Laila som är en av världens bästa långloppsåkare är nu tillbaka efter att familjen Ahrlin/Kveli fått sin andra dotter.

Laila blir därmed Team Tynells första dam, så med ett mer komplett team än någonsin tidigare är det inte konstigt att de ser fram emot, först och främst en kommande höstträning, men också så klart en rolig och spännande vintersäsong.
 
För teamets tre åkare har träningen fungerat riktigt bra i sommar där Rikard Tynell, Jerry Ahrlin och Laila Kveli har samlats ett flertal gånger för gemensamma och tuffa träningsdagar.

– Försäsongsträningen är en viktig del där man lägger grunden för vintern. Det är på sommaren och hösten en skidåkare föds, fastslår Rikard och fortsätter;

– Att få några intensiva träningsdagar där man får sporra varandra är en viktig del, speciellt på de tuffare fartpassen både för utvecklingen och inspirationen.
 
Som en del i den viktiga höstträningen kommer teamet bland annat att samlas i Dalarna och Tällberg vecka 41. För att sprida träningsglädje och för att inspirera till skidåkning och långloppsträning så bjuder där Team Tynell in motionärer med höga ambitioner som vill utmana sig själv under helgen 14-16 oktober.

jerry_rikard_vl16_magnusosth.jpg
Jerry och Rikard ångar här på i täten av Vasaloppet i vintras. I höst finns chansen att träna tillsammans med duon. FOTO: Magnus Östh.
 
– Detta är ett sätt för oss att kunna visa hur vi tränar och tänker idag. Med den utveckling och trend vi har idag inom skidåkning och långlopp vill vi vara en del av den inspirationskällan, säger teamchefen Daniel Tynell.

– Dels för att sprida kunskapen om träning men också visa på hur man kan utmana sig själv och genomföra tuffa träningspass, fortsätter Daniel.

Här kommer man som deltagare att få en exklusiv chans att bo, äta, umgås och träna tillsammans med ett professionellt långloppsteam.
 
– Under lägret håller vi till på fantastiska hotell Villa Långbers omgiven av grym träningsmiljö och med magisk utsikt över Siljan, berättar Rikard.
 
Du kan läsa mer om Team Tynells träningsläger på Villa Långbers i Tällberg 14-16 oktober via denna länk:

http://www.teamtynell.se/aktiviteter/

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...