Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla har drabbats av en överbelastningsskada i bröstryggen och nu står alternativ träning på programmet. FOTO: Craft.

Charlotte Kalla har drabbats av en överbelastningsskada i bröstryggen och nu står alternativ träning på programmet. FOTO: Craft.

Alternativ träning för Charlotte Kalla efter skada

En överbelastningsskada i bröstryggen gör att Charlotte Kalla får träna lite annorlunda än tänkt de närmaste veckorna.
– Jag väljer att rikta energin mot det jag kan göra just nu och lägger mindre fokus på det jag inte kan göra, säger Charlotte.

Det var i slutet av juli som Charlotte fick ont i området kring revbenen när hon tränade i Tornedalen.

– Det kom från en dag till en annan. Vi drog genast i handbromsen för att avlasta överkroppen. Jag slutade använda stavarna vid rullskidåkning och benskejtade istället. Men symptomen ville inte riktigt släppa, berättar Charlotte.

I måndags gjorde hon en så kallad  MR-undersökning i Stockholm.

– Det visade sig att Charlotte har ådragit sig en överbelastningsskada i bröstryggen. Kroppen har reagerat på en tuff träningsperiod med bland annat mycket och intensiv stakåkning. Hon har helt enkelt gått lite över gränsen, vilket inte är ovanligt bland elitidrottare, säger Stefan Thomson, sjukgymnast och fystränare i Team Kalla.

Enligt Stefan Thomson finns det ingen anledning till oro:
– Nej, Charlotte kan träna löpning, cykling och annan alternativ träning. Hon håller igång bra. Läkningen får ta den tid det tar. Vi kommer att förhålla oss lugna och sansade och jobba på metodiskt med det Charlotte kan göra. Det finns inget som tyder på att skadan ska ta längre än 3-4 veckor att läka.

Själv säger Charlotte:
– Jag är glad att jag fortsatt kan bedriva träning och det går bra att variera träningsformer. Jag vill ge min kropp tid att läka och känner att det blir bättre hela tiden.  Jag är inne i en period med alternativ träning och känner mig trygg med att jag en bra träningsbakgrund och att detta inte kommer att vara något problem in mot säsongen.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.