Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Landslaget har precis avslutat en lägervecka i Vålådalen. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Landslaget har precis avslutat en lägervecka i Vålådalen. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Längdlandslaget på läger i Vålådalen

Vålådalens Fjällstation är officiell träningsanläggning för svenska längdlandslaget och idag avslutade A-truppen en knapp veckas träningsläger i Vålådalen.
– Möjligheterna till varierad löpning och en fin rullskidbana är två av anledningarna till att vi trivs i Vålådalen. Andra faktorer är den lugna miljön och den goda maten, säger förbundskapten Rikard Grip.

På programmet har åkarna haft distanspass på rullskidor, löpning, styrka och även paddling, men också fartträning.

– Det är alltid spännande att ses efter sommarträningen. Nu ska de sista förberedelserna inför tävlingssäsongen inledas, säger förbundskapten Rikard Grip.

Även landslagstränare Ola Ravald nämner de fina förutsättningarna för barmarksträning som Åre och Vålådalen erbjuder.

– Här finns många uppförsbackar, vilket liknar de banor vi ska tävla på i vinter. Ju närmare tävlingssäsongen vi kommer, desto mer fokuserar vi på högintensiv träning, framförallt på rullskidor. Därför är det en stor fördel att det finns en bra och kuperad rullskidbana i Vålådalen.

 

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...