Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Olsson är en av alla elever från Torsby idrottsgymnasium som åker TV-sända Alliansloppet i Trollhättan. Bilden från rullskidvärldscupen i Sollefteå häromveckan. FOTO: Svenska Skidförbundet.
Moa Olsson är en av alla elever från Torsby idrottsgymnasium som åker TV-sända Alliansloppet i Trollhättan. Bilden från rullskidvärldscupen i Sollefteå häromveckan. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Torsby idrottsgymnasium kör Alliansloppet

För fjärde året startar längdeleverna på Torsby idrottsgymnasium höstterminen med kick-off i samband med Alliansloppet – världens största rullskidtävling.
Under fyra dagar kommer 53 elever i årskurs 1 till 4 träna, tävla och ha teambuilding i Trollhättan.

Evenemanget Alliansloppet har växt enormt de senaste åren. Förutom långloppet på rullskidor, som är seedningsgrundande för Vasaloppet, avgörs också backrace och sprint på rullskidor samt löptävlingar.  

– Det är ett fantastiskt arrangemang och en positiv miljö för vår kick-off. Vi åker till Trollhättan för fjärde året i följd, säger Mikael Löfgren, en av tränarna vid Torsby idrottsgymnasium längd.

Eleven Moa Olsson, Falun Borlänge SK, tillhör juniorlandslaget och har kört världscupen på rullskidor i sommar.

– Jag ser fram emot Alliansloppet. Det är en bra tävling och vi brukar ha kul där när vi träffas alla elever efter sommaren, säger hon.

Omkring 1 000 personer och stora delar av världseliten från 15 nationer finns på startlinjen. Medieintresset är stort och både fredagens backrace och Alliansloppet direktsänds i TV12.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...